Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunu Bölümü öğrencileri tarafından Masal Atölyesi oluşturuldu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün destekleriyle, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Ertural’ın koordinatörlüğünde, Bey Mahallesi’nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirilen Masal Atölyesi Projesi, Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamında masallar, danslar, tekerlemeler ve çocuk oyunları icraya dökülerek, okul öncesi dönemi çocuklarına sergileniyor. Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ertural, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Halk Oyunu Bölümü öğrencileri tarafından her hafta Türk masallarından seçilen bir masalın, Sanatsal Kurgu ve Türk Halk Bilimi dersi kapsamında çocuklara sergilenen bir oyun haline dönüştürüldüğünü belirtti.

"Proje yılsonuna kadar devam edecek"

Geçtiğimiz yıldan bu yana yapılan projenin bu yıl boyunca da devam edeceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ertural, "Uygulamalı Halk Bilimi bağlamında yapılan bir çalışma içerisine de giriyor. Bu çalışmayla masallarımız müzede somut olmayan bir halk kültürü unsurunun somutlaştırılarak sergilenmesi sağlanıyor. Türk ve Dünya Masallarından seçilen masallar ve Dede Korkut anlatmalarından faydalanılıyor. Yapılan çalışmaların sonunda da toplandığında Halk Oyunu Bölümü öğrencileri; sergiledikleri masalları, halk oyunlarını, dansları, çocuk oyunlarını, tekerlemelerini yine Uygulamalı Halk Bilimi içerisinde yer alan teorilerle inceleyerek bitirme ödevlerine aktarıyorlar. Ayrıca bu çalışma, Uygulamalı Halk Bilimi çalışmaları yanında dünyada ve Türkiye’de Somut Olmayan Kültürel Mirasın Müzelenmesi çalışmaları kapsamına da giriyor" diye konuştu.