Milyonlarca YGS öğrencisinin katıldığı YGS sınavı sonrasında heyecan dorukta ve bir çok öğrenci şuan için YGS sınav sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecan ile merak ediyor. Bu konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Ali demir konuştu.

"3 HAFTADAN ERKEN AÇIKLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"


"Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, geçmiş olsun diliyorum. Sınavda yer alan görevlilere, ÖSYM ailesine ve emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. YGS sonuçları ortalama 3 haftada açıklanıyor ama biz daha erken açıklamaya çalışacağız ."

YGS’de 140 ve 180 arasında puan alanlar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıyla açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olanlar, LYS’lere girme hakkı kazanacak.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.

Kaynak: Aktif Haber