Sınır ötesi operasyonlar, kur dalgalanmaları, kapanan fabrikalar, çıkarılan işçiler gibi olumsuz haberleri duymaya alışan ülkemizde iyi şeyler de oluyor. Hasan Şimşek gibi, gecesini gündüzüne katarak çalışan genç girişimciler önemli işlere imza atıyor. HS Yatırım ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek hem kendi projeleri ile hem de danışmanlık yaptığı firmaların projeleri ile ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor.

Almanya’dan Türkiye’ye Uzanan Başarı Hikayesi

Hamburg’da dünyaya gelen 31 yaşındaki yatırımcı eğitim hayatı süresince burada yaşadı. Hamburg Üniversitesi’nde finans okuyan Hasan Şimşekaynı üniversitede ekonomi mastırı yaptıktan sonra Türkiye’ye yerleşme kararı aldı.

Almanya’da çalıştığı firmalardan edindiği tecrübelerle ilk önce menajerlik şirketi kurdu. “Bu alanda kalite hizmet veren firma eksikliği vardı. Özellikle Doğu Anadolu illerinde amatörce yürütülüyordu. Sermaye olarak da benim ayırdığım bütçelerde yapılabiliyordu” diyerek işe giriş serüvenini özetleyen Hasan Şimşekkendisini kısa sürede sektöre kabul ettirdi. Kültür ve spor organizasyonlarındaki başarısı ile dikkatleri üzerine çekti.

Yatırım Danışmanlık Firmasını Kurdu

Menajerlik deneyimleri ona cesaret verdi ve finans alanında da ilerleme kararı aldı. Öncelikle HS Yatırım Danışmanlığı markasını kurdu ve kendisine başarılı finansçılardan oluşan bir iş ekibi seçti. Özellikle üretim odaklı firmalara yatırım danışmanlığı yapan Hasan ŞimşekSivas Organize Sanayi bölgesine kurulan birçok firmaya rapor sundu.

Bugün Sivas’ta faaliyet gösteren zift tankerleri, yağ, morg ve makine imalatı yapan firmaların yanında beton travers ve çimento fabrikalarının Sivas’ta üretim yapmasını sağlayan Hasan Şimşekkendi projelerine de hız verdi. Tüm bireysel ve kurumsal firmaların güvenlik ve temizlik işlerinin tek elden yürütülmesini sağlayan aracılık hizmetleri ile sektöre yeni bir soluk kazandırdı. Ayrıca yeni gayrimenkul projeleri duyurdu.

Hasan Şimşek“Türkiye’nin durgunlaştığını düşünüyorum ancak kötü bir ekonomiye sahip olduğunu kabul etmiyorum. Ülkemize yatırım yapanlar hep kazandı. Kazanmaya da devam ediyor. Siyasi hesap yapmayan firmalar buradan olmaktan mutlular. Açıkçası yerli firmalar da yatırım yaptıkça daha da büyüyor. Bu gerçeği görmezden gelmek büyük yanlış olur” diyerek yatırımcıları teşvik ediyor.