Birçok insanın ortak hayali okulları bitirip iyi bir işe başlayıp başarı merdivenlerini çıkmak oluyor. Ancak bazılarımız var ki klasik iş tanımlarını aşarak kendi işlerini kurma yolunu seçiyor. Çoğu insanın şüpheyle ve korkuyla baktığı iş kurma fikri ise bazen kişileri hayal dahi edemeyecekleri başarılara ve zenginliğe ulaşmasını sağlıyor.

Biz de bu yazımızda sizler için kendi işlerini kurmuş ve başarı merdivenlerini tırmanmış kişileri bir araya getirdik. Size motivasyon ve cesaret sağlayacak olan kişilerden ilham alarak kendi işinizi kurup hayallerinize ulaşmak için radikal bir adım atabilirsiniz.

1-Nevzat Aydın - Yemeksepeti

Nevzat Aydın 2000 yılında kurduğu online yemek sipariş sitesi ile başarıyı ve zenginliği yakalamış isimlerden birisi öyle ki 2015 yılının Mayıs ayında 589 milyon dolara sitesini Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın adını dolar milyoneri arasına yazdırmayı başardı.

2-Jeff Bezos - Amazon

Geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başlayan Amazon’un hikayesi 1994 yılına dayanıyor. İlk yıllarda yalnızca bir kitap sitesi olan faaliyet gösteren Amazon ilerleyen yıllarda dünyanın en büyük online alışveriş sitesine dönüştü. Hal böyle olunca Jeff Bezos’da dünyanın en zengin insanlarından birisi haline geldi.

3-Chad Hurley, Jawed Karim, Steve Chen - YouTube

Bugün birçok insanın her gün girdiği ve inanılmaz bir boyut haline gelen YouTube’u kuran üç girişimci bu yatırımlarının karşılığını kurulduktan yalnızca 1 yıl sonra yani 2007 yılında aldı. Arama motoru devi Google, YouTube’u tam 1 milyar dolar karşılığında satın aldı. 

4-Jack Dorsey - Twitter

Günlük olayların ve haberlerin en hızlı şekilde yayıldığı bir mikro blog olan Twitter, kurucusu Jack Dorsey’i milyarderler kulübüne sokmayı başaran bir girişim oldu. Hala da en fazla trafik alan ve hit çeken internet siteleri arasından Twitter ilk akla gelenlerden birisi.

5-Sergey Brin - Larry Page - Google

Böyle bir liste hazırlarken Google’ın kurucusu olan bu ikiliye yer vermemek olmazdı. Dünyanın en fazla kullanılan arama motoru olan Google artık yapay zeka gibi pek çok alana yayılmış durumda. Sade ve basit bir düzen ile oluşturulan Google, kurucularını iş dünyasında zirveye taşımış durumda.

Yeni bir kariyere başlayan ve kendi işini kuran arkadaşlarınıza ise desteğinizi göstermenin en iyi yolu yeni iş çiçeği alternatifinden geçiyor. Birbirinden etkileyici ve özgün tasarıma sahip yeni işe çiçek aranjmanlarını ise Türkiye’nin en yeni çiçek sitesi bulabilirsiniz.