Bursa'nın Yenişehir ilçesinde çiftçilik yaparken, 5 masalı köfteci dükkanı açan ve şimdilerde bin 700 çalışanıyla günde 40 bin müşteriye ulaşan ve kamuoyunda 'Köfteci Yusuf' olarak bilinen Yusuf Aktaş, 2 ay içerisinde kiloyla döner konseptini başlatacaklarını söyledi. Akkaş, "Döner çok lüks ürün gibi satılıyor ve Bursa ile anılan döneri Bursalılar bile yiyemiyor. Nasip olur başarırsak agresif fiyat ve agresif sunumla, sırf et kullanıp inovasyon yapmak istiyoruz. Dönerde de bilineni değiştirmek istiyoruz." dedi.

    Merinos Enerji Müzesi, Bursa’nın en ünlü köftecisi olan Köfteci Yusuf’un kurucusu Yusuf Akkaş’ı Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşturdu. Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Enerji Müzesi bünyesinde yaklaşık bir aydır her hafta farklı bir program düzenlediklerini söyledi. İş hayatına giriş ve ‘Köfteci Yusuf’ markasının oluşma sürecini anlatan 36 yaşındaki Yusuf Akkaş, Yenişehirli ve çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu söyledi. 18 yıl evvel İznik’te ilk şubelerini açtıklarını anlatan Akkaş, İznik’in yerli turist çekebilmesi ve İstanbul’a yakın olması sayesinde işletmenin çabuk tanındığını dile getirdi. Akkaş, şunları kaydetti: "Köyde çiftçilik yaparken bugünkü durumumun daha fazlasını hayal etmiştim. İlk şubemiz 5 masalı bir işletmeydi. Allah’ın yardımıyla işlerimiz yolunda gitti. İkinci şubemizi Orhangazi ilçesinde açtık. İstanbul güzergahı üzerinde olmanın avantajlarını yaşadık. Daha sonra Bursalıların bizi tanıdığı Yalova Yolu üzerindeki şubeyi açtık. İlk zamanlarda etrafım ‘Özdilek’in karşısında restoran açılır mı?’ diyordu. Siz çok iyi bir avcıysanız, ürününüze ve hizmet kalitesine güveniyorsanız, oradaki müşteri kümesinde yararlanırsınız. Sıradan düşünün, ancak inovatif bir şeyler de katın. Herkesten bir şeyler öğrenmeye çalışın."

    "KÖFTEYİ UCUZA NASIL SATTIĞIMIZI SORUYORLAR"
    
    Bin 700’e yakın çalışanı bulunduğunu ve günde 40 bin müşteriye ulaştıklarını belirten Yusuf Akkaş, ilk etapta sadece köfte sattıklarını, tek ürün satmanın dezavantaj gibi gözükmesine rağmen avantaj olduğunu aktardı. En çok ‘Bu kadar ucuza nasıl satıyorsunuz?’ sorusuyla karşılaştığını anlatan Akkaş, cüzi karlarla çalıştıklarını, yüzde 70 doluluk oranını yakaladıkları zaman kar edebildiklerini söyledi. Restoranlarının piyasaya göre yüksek iş yaptığını belirten Akkaş, "İmalattaki karlılığımızla operasyonu sürdürüyoruz. İşletmemin agresif bir yapısı var. Gittiğimiz yerde alışkanlıkları değiştiriyoruz. İnsanların aklında kalmak için bu gerekiyor. Eskiden köfteciye gittiğinizde 15-20 dakikada siparişiniz gelirdi. Biz hizmetin çok hızlı yapılabileceğini gösterdik. Artık kadınlar da çalıştığı için zaman değerli hale geldi. 3 dakikada köfteyi çıkarıyorsan tercih ediliyorsun. İnsanların fiyatından dolayı ayda bir yiyebildiği köfteyi lezzetli ve ucuz sunduk. İnsanlar bu sebeplerden Köfteci Yusuf’a ilgi gösteriyor." diye konuştu.

    "KİLOYLA DÖNER KONSEPTİNİZİ BAŞLATACAĞIZ"

    Yüksek fiyata köfte satıp yatları, villaları olanları tanıdığını aktaran Akkaş, kendilerinin çok iş yapıp, az karla herkese ürün satmak üzerine strateji geliştirdiğini ifade etti. Türkiye’nin en kaliteli ürününü Bursa bölgesinin avantajını kullanarak sattıklarını anlatan Akkaş, şöyle devam etti: "Piyasanın görmediği imalat gücümüz çok fazla. İmalat prosesi ve hijyen prosesi olarak Türkiye’de ilk 3’e girebilecek firmalardanız. Yakında 6 bin metrekare kapalı alan daha yaparak değişik ürünlerin üretimine başlayacağız. İlerde dondurulmuş pişmiş ürünlerimizi market reyonlarında veya kendi restoranlarımızda göreceksiniz. Sucuğun yanında kaliteli salam ve sosis de üreteceğiz. İki ay içerisinde kiloyla döner konseptinizi başlatacağız. Döner çok lüks ürün gibi satılıyor ve Bursa ile anılan döneri Bursalılar bile yiyemiyor. Nasip olur başarırsak agresif fiyat ve agresif sunumla, sırf et kullanıp inovasyon yapmak istiyoruz. Dönerde de bilineni değiştirmek istiyoruz."

    Güneydeki lüks oteller ve büyük marketlerin kendilerinden et ve köfte istediğini, buna karşın toptancı olmak istemedikleri için teklifleri kabul etmediklerini vurgulayan Akkaş, yeni neslin dışarıdaki değişimden daha hızlı değişmesini, yaptıkları işe bir şeyler katmalarını tavsiye etti.

    Programın sonunda Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik tarafından Köfteci Yusuf’un kurucusu Yusuf Akkaş’a teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonra öğrenciler Merinos Enerji Müzesi’ni gezdi.