Vodafone’un Türkiye CEO’su Colman Deegan, 2017 yılını değerlendirdi. Deegan, “30 Eylül 2017 tarihiyle biten 2017-18 mali yılımızın ilk yarısında, servis gelirlerimiz yüzde 14,3 artarak 4,5 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, 2017 yılı değerlendirmesinde 2017-18 mali yılının ilk yarısında servis gelirlerinin yüzde 14,3 artarak 4 milyar 500 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. Deegan, “30 Eylül 2017 tarihiyle biten 2017-18 mali yılımızın ilk yarısında, servis gelirlerimiz yüzde 14,3 artarak 4 milyar 500 milyon TL’ye ulaştı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) oranımız ise organik bazda yüzde 20,4 artışla 1 milyar 300 milyon TL’ye yükseldi. Kurumsal segment servis gelirlerimiz, 2017-18 mali yılımızın ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttı. Bütün bu sonuçlarda, ‘toplam telekomünikasyon servisleri’ stratejimiz ve Yarına Hazırım Platformumuz önemli rol oynadı” dedi.

Kullanıcıların dijital teknolojilere olan yüksek ilgisinin ve veri odaklı yaklaşımının 2017’de de sürdüğünden bahseden Deegan, “Bu durum, müşterilerimizin veri tüketimine de yansıdı ve abonelerimizin veri kullanımı geçen yıla göre yüzde 85 arttı. Sabit genişbant müşterilerimizin sayısı 623 bine ulaşırken, sabit hizmetlerden elde ettiğimiz servis gelirleri de yüzde 33 arttı. Bugün itibariyle, toplam 23,2 milyon mobil müşteriye hizmet veriyoruz. 2017-2018 mali yılımızda taahhüt ettiğimiz 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım programımızı devam ettiriyoruz. 2017-18 mali yılının ilk yarısında elde ettiğimiz güçlü büyüme ve yaptığımız yatırımlar, bir kez daha Türkiye’ye olan taahhüdümüzü, ülke ekonomisine katkımızı ve Türkiye’nin potansiyeline olan inancımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

2017 yılının, dijitalleşmeyi Türkiye’nin tamamına, her bireye, her eve, her kuruma, özetle her hayata taşıma vizyonunun hayata geçirmeye devam ettikleri bir dönem olduğunu söyleyen Deegan, “4.5G müşteri sayımız 11 milyonu bulurken, Türkiye’nin 81 ilinde 12 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet vererek 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdük. 2017 yılında ayrıca, yerli üretimi ve yerel işbirliklerini desteklemek amacıyla önemli adımlar attık. Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ederek kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda 1,6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Türkiye’nin ilk baz istasyonu ULAK ve ASELSAN’ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için sözleşme imzaladık. 4.5G’de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık. Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisini Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda kullanıma sunarak, milyonlarca makinenin düşük güçle her yerde şebekeye bağlanmasını sağlayan ilk operatör olduk. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafikte kalan İstanbullulara en iyi ses ve veri hizmetini sunma hedefiyle, kendi kendini yönetebilen akıllı şebeke teknolojisini TEM ve D100 yollarında hayata geçirdik” dedi.

“Sosyal yatırımlarımızı da aralıksız sürdürdük”

Deegan, 2017 yılında sosyal yatırımların da aralıksız sürdüğünü, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında son 10 yılda yaklaşık 4 milyon vatandaşın hayatına dokunduklarını vurgulayarak “29 milyon TL sosyal yatırım yaptık. Teknoloji tüketen değil teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek hedefiyle hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle 22 ilde 6 binin üzerinde çocuğa ulaştık. 2017-18 mali yılımızın sonuna kadar 30 ilde 10 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projemizin ikinci aşamasını da tamamladık ve 20 ilde 26 binden fazla kadına teknoloji ve girişimcilik konularında eğitim verdik. İsim sponsoru olduğumuz Vodafone Park, ilk yılında iki şampiyonluk gördü. İstanbul Yarı Maratonu’na dördüncü, İstanbul Maratonu’na ise altıncı kez ismimizi verdik. 2017 yılında da yaptığımız her işin merkezine müşterilerimizi koymaya, onlara yenilikçi ürünler sunmaya ve sürekli yatırımlarla müşterilerimizin deneyimini uçtan uca geliştirmeye devam ettik. İşimizin her noktasında müşteri memnuniyeti programımızı uygulayarak müşterilerimizin deneyimlerini iyileştirmeyi sürdürdük. Örneğin, devrim niteliğindeki ürünümüz Vodafone Pass paketleri ile, dünyanın ve Türkiye’nin en popüler video, müzik, sosyal medya ve iletişim uygulamaları internetten yemiyor. Alanında bir ilk olan Vodafone FreeZone oyun paketleriyle oyun tutkunlarının ihtiyaç ve ilgi alanlarına uygun tekliflerin yanı sıra başka hiçbir yerde bulamayacakları ayrıcalıklar sunuyoruz. Ayrıca, Vodafone Yanımda uygulamamız ve online kanallarımız ile müşteri deneyimini üst düzeye taşıyoruz” şeklinde konuştu.

2018 yılı beklentileri

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, 2018 yılında yatırımlara devam edeceklerini, en son dijital yenilikleri gerek Türk insanının gerekse Türkiye ekonomisinin faydasına sunmayı sürdüreceklerini belirtti.

2018 yılında da ana başarı kriterlerinin mükemmel müşteri deneyimi sağlamak olacağını paylaşan Deegan, “Yaptığımız her işin merkezine müşterilerimizi yerleştirmeye devam edeceğiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını tam olarak anlamaya ve karşılamaya odaklanıyor; ürün ve hizmetlerimizi bu anlayışla geliştiriyoruz. Türkiye’de herkesin onları önemsediğimizi ve Vodafone müşterisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu bilmesini istiyoruz. Mükemmel müşteri deneyimi sağlamanın yolu müşterilerin hayatını kolaylaştırmaktan geçiyor. Bu anlamda, sektörümüz önemli bir avantaja sahip; çünkü, sürekli inovasyonu teşvik ederek müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler geliştirmemizi sağlıyor. Özellikle yeni teknolojilerin ve dijital servislerin, önümüzdeki dönemde toplumsal dönüşümde önemli rol üstleneceğine ve bireylerin yaşam kalitesini yükselteceğine inanıyoruz. Yeni marka vizyonumuzu “hedef ve müşteri odaklı bir güven markası” olarak tanımladık. Bu, hem müşterinin şampiyonu hem de dijital çağın inovasyon lideri olmak anlamına geliyor. Müşterilerimize genişbant teknolojilerimizdeki global deneyimimizi ve en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Mükemmel müşteri memnuniyeti sağlamaya yönelik yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Deegan, dijitalleşmenin, müşteri odaklı karar ve aksiyonlarımızda kendilerini destekleyen en temel araç olacağını aktararak, “Dijitalleşme, hem bireysel hem de kurumsal yaşamlarımızda başarıyı getiren en önemli bileşen konumunda bulunuyor. Gelecekte bu özelliğini daha da artıracak. Dijitalleşmenin, müşterilerimizin başarısında ve geleceğe hazırlanmasında belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, müşterilerimiz için yenilikçi ürünler geliştirmeye ve sürekli yatırımlarla uçtan uca müşteri deneyimini artırmaya odaklanıyoruz. Sabit, mobil ve içerik servislerini de kapsayan toplam telekomünikasyon hizmetleri geliştirerek, müşterilerimize ihtiyaç duydukları hizmetler konusunda daha fazla seçenek ve daha yüksek kalite sunacağız. Bugün artık, sabit ve mobil hizmetlerin iç içe geçerek tek çatı altında sunulması yönünde her geçen gün daha da güçlenen bir trend var. Biz de halihazırda olduğu gibi tümüyle bir toplam telekomünikasyon şirketi olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ev ve ofisler için sabit hat ve televizyon hizmetleri de dahil müşterilerimizin iletişime yönelik her tür ihtiyacını tek noktadan karşılamayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin istedikleri an farklı platformlar üzerinden Vodafone servis ve içeriklerine erişmelerini sağlayacağız” dedi.

"Vodafone Ailesi olarak, gücümüzü iyimserlikten alıyoruz"

Toplam telekomünikasyon hizmetlerinin sunulmasında altyapının geliştirilmesinin önemli rol oynadığını söyleyen Deegan, “Hem sabit hem mobilde altyapı paylaşımına, yatırımları hızlandıracak ve bunun sayesinde daha yaygın ve daha iyi bir hizmet sağlayacak çözümlere sıcak bakıyoruz. Ortak fiber yatırımlarının teşvik kapsamına alınması, fiber şebekelerin en ücra köşelere kadar hizmet sağlamasını ve bilgi toplumu olma yolunda herkesin fiberden yararlanmasını sağlayacak. Ayrıca, Türkiye’nin 2023’te hızlı internete sahip olma vizyonuna erişmesini sağlayacak. Fiber meselesini bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Türkiye’nin özellikle Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı’ndaki hedeflerine etkin rekabet koşullarının önünü açan adımlarla ulaşabileceğini düşünüyoruz” dedi.

“Vodafone Ailesi olarak, gücümüzü iyimserlikten alıyoruz” diyen Deegan, “Gelecek hakkında iyimser olmak için pek çok nedenimiz olduğuna inanıyoruz. Bilim ve teknoloji alanında yaşanan inovasyonlar toplumsal gelişimi son derece olumlu yönde etkiliyor. Bu doğrultuda, Türk toplumuna katkıda bulunmayı sürdüreceğiz; ‘Yarını Kodlayanlar’ programımızı daha da yaygınlaştırmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Deegan, Vodafone olarak, yıllardır dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın yaşam kalitesini yükselten ve iş yapış biçimlerini dönüştüren yeni teknolojiler sunmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yeni marka konumlandırmamızla da yeni trendlerin yeniden şekillendirdiği dünyamızda müşterilerimizin ve toplumların uyum sürecine ve başarısına destek olmayı hedefliyoruz. Gelişmekte olan yeni dijital trendlere uyum sağlamaları için müşterilerimiz ve toplumlar ile birlikte çalışmayı görev biliyoruz. Dolayısıyla, ‘Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?’ diyoruz” şeklinde konuştu.