Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenen programda doyasıya eğlendiler.
Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, Çocuk Destek Merkezi Müdürü Bekir Gezer, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Yusuf Yiğit, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve çok sayıda engelli vatandaşlar katıldı.
İlbaş, burada yaptığı konuşmada engelliler günün önemine değinerek, engelliler günü yapılan programların farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu söyledi.
Engelliler konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken İlbaş, “Bugün çok güzel bir gün Böylesine önemli günler bir güne sığdırılamaz ancak, programlar yapmak bir araya gelmek , aynı ortamı paylaşırsak, farkındalık oluşturma noktasında ortam sağlamak, çok önemli. Engel durumu, bedensel, ruhsal, olarak nitelendirilebilir. Asıl engel, hayata bakış açısındaki engellerdir. Yapılan güzel şeyleri engellemek, yolları kapamaktır. Önemli olan bakış açısındaki engellerin aşılmasıdır. Bu vesile ile tüm engellilerimizin engelliler gününü kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından programa katılan engelliler müzik eşliğinde halaylar çekerek, doyasıya eğlendi. İlbaş, engellilerden gelen istek üzerine Sarı Gelin türküsünü seslendirdi.
Öte yandan Erzurum’da bulunan Güzide ve Erhuzur özel bakım merkezlerinde de, engellilere yönelik programlar düzenlendi.
Bir restoranda gerçekleşen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, özel bakım merkezi yöneticileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.