Eskişehir’de dün yer yer başlayan, bugün öğle saatlerinde şiddetini arttıran yağmur şehir merkezinde günlük hayatı ve trafik akışını olumsuz etkiledi.

Güneşli günlerin ardından hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte başlayan yağmur bugün etkisini arttırdı. Meteorolojik verilere göre beklediği açıklanan yağmura bazı vatandaşları hazırlıksız yakalandı. Hazırlıklı çıkan vatandaşlar şemsiyelerle yollarına devam ederken, diğer vatandaşlar ise binaların, saçakların altına sığındı.

Aniden bastıran sağanak yağış, bir çok noktada da su birikintilerine neden oldu. Birikintiler vatandaşların yanı sıra araç ulaşımını da olumsuz etkiledi. Su birikintilerinden şikayetçi olan Arifiye mahallesindeki esnaf Yılmaz Elcik ise, “Burası Eskişehir’in merkez noktası. Burada en ufak yağmurda bu sorunlarını yaşıyoruz. Alt yapı eksikliği var. Bütün sokağı bu kanalların tahliye etmesi imkansız. Buna önlem alınması gerek. Burada tahliye sorunu var. Yağmur yağdığında esnaf ve müşteri mağdur oluyor” dedi.

Öte yandan meteorolojiden alınan bilgiye göre, akşam saatlerine kadar yağmur belirli aralıklarla devam edecek. Hafta sonunu kadar parçalı ve çok bulutlu bir havanın hüküm sürmesi beklenen Eskişehir’de, en düşük gece sıcaklığı 3, gündüz sıcaklığı ile 14 derece olarak tahmin ediliyor.