MANİSA (AA) - EMRE SAÇLI - Salihli ilçesinde resim öğretmeni Mustafa Burak Uğur, ağaç köklerini sanat eserine dönüştürerek ilginç bir çalışmaya imza attı.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada çocukluğunun büyük bir kısmının kırsal kesimlerde geçtiğini, doğa ile iç içe olmasının verdiği avantajla küçük yaşlardan itibaren tahta veya ağaçlardan oyuncak yaptığını, üniversite eğitimi ile bu habisini sanata dönüştürdüğünü dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi Resim-İş Bölümü Heykel Ana Sanat Dalı’nda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Uğur, "Burada kendimi mermer, ağaç ve çamur çalışarak biraz daha geliştirdim. Saydığım bu nesnelerin içinde ağacın benim için özel bir yeri olduğunu hissettim. Ağacın ömrünü tamamladıktan sonra yakılmayı beklememesi gerektiğini düşündüm. Bunun ardından atılmış ağaç kütüğü, kök, gövde ne bulursam onu işlemeye ve heykele dönüştürmeye başladım" dedi.

İncir, zeytin ve ceviz köklerini sağlam olmaları nedeniyle tercih ettiğini dile getiren Uğur, bu köklerin üzerinde günümüze dair izler olmasını amaçladığını, Ortadoğu’da yaşanan dram, insanların çocuklarını kaybetmesi, göç gibi olguları ifade etmeye çalıştığını anlattı.

Yaptığı bir çok çalışmasını evinde dekoratif eşya olarak kullandığını, ağaç köklerinden çalışma masası, yatak, ayna çerçevesi ve sehpa gibi işler de çıkardığını kaydeden Uğur, eşim içinde ufak sehpalar yaptım" şeklinde konuştu.