Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, zihinsel ve bedensel engelli Sami Yusuf Maruf’a, Serebral Palsiili (Beyin Felçli) çocuklar için özel olarak üretilen tekerlekli sandalye hediye etti.

Efeler Belediyesi, zihinsel ve bedensel engelli 12 yaşındaki çocuğu Sami Yusuf Maruf için tekerlekli sandalye isteyen Anne Hamiyet Maruf’un isteğini geri çevirmedi.

5 aylık bebekken yüksek ateşe bağlı geçirdiği havale, sonrasında da düşme nedeniyle yaşadığı beyin kanaması yüzünden beyin fonksiyonlarını kaybeden Sami Yusuf Maruf, 12 yıldır eve bağlı yaşıyordu. Efeler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Kadri Söylevci, Yusuf Maruf gibi çocuklar için özel olarak üretilen ve diğer tekerlekli sandalyelerden farklı olarak; yatabilen, yana devrilmeleri engelleyen korumaları bulunan sandalyeyi Efeler Belediyesi adına aileye teslim etti.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür eden Anne Hamiyet Maruf, “Başkanımızdan Allah razı olsun. 3 çocuk sahibiyim. Yusuf kardeşlerinin en küçüğü. Abisi askerde, ablası da üniversite okuyor. 12 yıldır engelli oğlum Yusuf’u bebek gibi kucağımda taşıyordum. Belediye Başkanımızın hediye ettiği özel sandalye sayesinde oğlumu rahatça dışarıya çıkarabileceğim. Başkanımız Mesut Özakcan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Hiçbir engelli bireyi engelli olarak görmediğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, şöyle konuştu:

“Şahsım ve Efeler Belediyesi olarak hiçbir engelli kardeşimizi engelli olarak görmüyor, engelli olmayan insanlar kadar hayata bağlı bir şekilde yaşamaları için çalışmalarda bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek akülü gerekse tekerlekli sandalye dağıtımları yaparak ihtiyaç sahibi engellilerimize hediye ettik. Efeler Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizden bize gelen talepler doğrultusunda imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak, isteklerini yerine getirmeyi bir görev bildik. 12 yaşındaki çocuğumuz Sami Yusuf Maruf’a, dengede durmakta zorlanan ve sağa sola devrilme eğilimi olan çocukların güvenle kullanabileceği tekerlekli sandalyemizi hediye ettik. Özel korumaları, güvenlik kemeri bulunan ve hatta tamamen yatabilen özel sandalyeyi, Efeler Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi kardeşimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli bireylerimiz ile onları ilgilendirecek her konuda el ele, gönül gönüle olduk, olmaya da devam edeceğiz.