DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ileri görüşlü fikirleri ile bugün de Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini belirtti. 

Vali Kocatepe mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü olarak tarih sahnesine çıktığını vurgulayan Kocatepe, şunları kaydetti:

"Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlü fikirleri ile Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O'nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'ün miras bıraktığı fikir, eser ve inkılaplarının her zaman emanetçisi olacağını belirtti.

Zolan, "Türkiye Cumhuriyeti ve O'nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir, düşünce ve eserleri her zaman Türk milletinin yolunu aydınlatacaktır" ifadelerini kullandı.