MUĞLA (AA) - Din-Bir-Sen Muğla İl Başkanı Hamidullah Ata, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'ye yaptığı açıklamalara ilişkin, Muğla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ata, suç duyurusunun ardından Muğla Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdem'in röportajında, "Türkiye'nin DAEŞ'e sarin gazı verdiği" yönündeki iddiasıyla Türkiye'yi suçladığını ifade etti.

Erdem'in Rusya televizyonunda Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasına yönelik yaptığı açıklamanın ihanet olduğunu belirten Ata, "Türkiye Cumhuriyetini dünya ülkeleri nezdinde itibarsızlaştırmak için yalan ve ispatı mümkün olmayacak şekilde milletimizi ve devletimizi ve bunu temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamını yaralayacak şekilde cümle ve algı olaylarından dolayı Din-Bir-Sen Muğla İl Temsilciliği olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Eren Erdem'in "Twitter" hesabında Türkiye ile İran savaşa girse İran'ın tarafını seçeceğini beyan etmesinin bir milletvekilinin ahlakına ve milletin vekili olmuş birisine yakışmadığını ifade eden Ata, şunları kaydetti:

"Milletin vekili olmuş, milleti ve devleti temsil etmesi gereken bu kişinin milleti temsil etmediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bizleri de derinden yaraladığı aşikardır. Bu şahsın gerek CHP tarafından, gerekse TBMM tarafından gerekli işlemlerin yapılarak milletvekilliğinin son bulması, hatta ve hatta ihanet kapsamına alınarak hakkında işlem yapılması en önemli arzularımızdan birisidir. Biz biliriz ve inanırız ki, ne cihette olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde aynı gemide bulunan insanlarız. Gemi su aldığında hepimiz yara alacağız."