Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından geçen kasım ayının sonunda görkemli bir törenle açılışı yapılan Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü ışıklandırılarak Büyük Menderes üzerinde "bir gerdanlık gibi" ışıldamaya başladı.

Milli Mücadele sırasında Yörük Ali Efe ve kızanlarının sallarla geçtiği yere yapılan köprü, ışıltısıyla hem kuzey hem de güney tarafındaki dağlardan ve çok uzaklardan bile rahatlıkla seçilebiliyor.

Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü, 50 yıldır kullanılan ve artık yetersiz kalan köprünün yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Aydın ovasının ortasında parıltısıyla görsel şölen sunan köprünün açılışında konuşan başkan Özlem Çerçioğlu, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri minnetle andıklarını söylemiş ve "Yörük Ali Efemiz, Milli Mücadelemizin parıldayan yıldızlarından. Efelerimiz sayemizde bugün bir araya gelebiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz. Onların adlarını yaşatmak bizlerin boynunun borcu" diye konuşmuştu. Çerçioğlu "Efemizin adını, ona türkü yakılan bu soğuk suların üzerine yaptığımız köprüyle yaşatıyoruz" diyerek Milli Mücadele kahramanının adını köprüyle yaşatacaklarını söylemişti.

Vatandaşlar ise "Bu köprü bittiği zaman Menderes’in üzerinde bir gerdanlık gibi ışıl ışıl olacak demiştim, verdiğimiz sözü bir kez daha tuttuk. Akşamları köprümüz bir gerdanlık gibi parlayacak" diye konuşan Çerçioğlu’na sözünü tuttuğu için teşekkür ediyor.