DENİZLİ (AA) - Acıpayam ilçesinde ailesinin kayıp başvurusu üzerine yapılan araştırma sonucu silahla vurularak öldürüldüğü ortaya çıkan kişinin katil zanlısı tutuklandı.

Kelekçi Mahallesi'nde hayvan alışverişi yapan Muhammet Kurt'u (69), küçükbaş hayvan satma bahanesiyle Çakır Mahallesine çağırıp tüfekle öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan O.G. (17) ve H.S (15), İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan O.G. tutuklandı, H.S ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Otomobil bagajındaki cesetle eğlenceye gitmişler

Öte yandan, zanlının savcılık sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi. O.G'nin koyun satma bahanesiyle Çakır Mahallesine çağırdığı Muhammet Kurt'u tüfekle öldürüp, 5 bin lirasını gasbettiği, cesedi 20 AZV 64 plakalı otomobilinin bagajına koyup, arkadaşı H.S ile Fethiye'ye eğlenmeye gittiği iddia edildi.

Zanlıların Fethiye dönüşü, Muhammet Kurt'un cesedini, Çakır Mahallesi Akdere mevkisinde bulunan bir ahırın yakınına bırakarak üzerini saman ve dallarla örttükleri, otomobili de yakındaki ormanlık alanda terk ettikleri belirtildi.

Yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra Kelekçi'ye yerleşen Muhammet Kurt'tan haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirmiş, Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki kamera görüntüleri ve telefon kayıtlarından yola çıkarak O.G. ve H.S'yi gözaltına almıştı.