AYDIN (AA) - Didim'de av yasağının bitmesinin ardından yaşanan balık bereketi, balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürdü.

Av sezonunun 1 Eylül'de açılmasıyla Altınkum iskelesinden tekneleriyle Akbük Körfezi'ne açılan balıkçılar, bereketli bir sezon yaşıyor. Özellikle sardalya ve hamsinin bolluğu dikkati çekerken, bu durum tezgahlardaki fiyatlara da yansıyor.

Balıkçı Hasan Olgun, AA muhabirine, ilçenin önemli bir balık merkezi olduğunu, sezona oldukça iyi başladıklarını, günlük ortalama 2 bin kasa balık avladıklarını belirtti. 

Avlak içerisinde çupra, levrek, sarpa, lüfer, hamsi, sardalya gibi Ege bölgesine has bütün balıkların avlanabildiğini bildiren Olgun, "Didim sularından çıkarılan balıklar toptancılar aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına dağılıyor. Didim halkını balığa doyurduğumuz için mutluyuz. Özellikle yerli turistler ile Didimlilerin balığa ilgileri yoğun" diye konuştu.

Avlanan balığın ilçe ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için Didim’deki iskelenin su ürünleri kooperatifine kiralanması gerektiğini savunan Olgun, bunun en az 200 kişiye istihdam da oluşturacağını belirtti.