İZMİR (AA) - Ege Denizi'nde 1 kişinin öldüğü, 43 kişinin kurtarıldığı sığınmacıları taşıyan botun alabora olduğu olayda, deniz yüzeyindeki yaşam mücadelesi görüntülere yansıdı.

Çeşme Arslanburnu mevkisinden Yunan adalarına geçmek için lastik botla denize açılan sığınmacıların bulunduğu botun olumsuz hava koşulları nedeniyle batması sonrası, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bölgedeki 3 bot ve 1 helikopterin yanı sıra balıkçı tekneleri de kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bir tekneden cep telefonuyla kaydedilen görüntülere, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacıların botlarının batması sonrası su yüzeyinde yaşam mücadelesi yansıdı.

İzmir'in Basmane semtinde yasa dışı geçiş organizasyonunu yürütenlerce bir araya getirilen 3 farklı grubun bulunduğu teknenin batması sonrası kurtarılan Suriyeli sığınmacılardan hayati tehlikesi bulunan bir bebek, ambulans uçakla Ankara'ya, bir yetişkin ise ambulansla İzmir'e götürüldü. Sığınmacılardan 10'unun ise Çeşme'deki hastanede tedavilerinin sürdüğü bildirildi. 

Bu arada ölen sığınmacı kadının adının Humri Şeydo olduğu tespit edildi. 

- Olay -

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında arasında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacıları taşıyan botun battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatmış, 43 kişi kurtarılmıştı. Ekipler denizde 1 kişinin cesedine ulaşırken, 1 kişinin de kayıp olduğu belirlenmişti.