Kıyafet seçiminde kumaşın kalitesi çok önemlidir. Bu şey rahatlık sağlamalı, dayanıklı ve bakımı kolay olmalı, çünkü modern yaşam ritminde bu aktivite için zaman bulmak zordur. Böyle bir durumda elbise dikmek için kırışmaz kumaş kullanmak en iyi çözümdür. Çeşitleri oldukça çeşitlidir, bu nedenle en iyi seçimi yapmak için piyasanın hangi malzemeleri sunduğunu bulmalısınız.

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN SAYFAMIZA BEKLERİZ.

Kadife hissi veren yumuşak tüylü döşemelik kanepeler için popüler bir malzemedir. Havlı kumaşlar olarak adlandırılır ve dış ve dokunsal benzerliklerinden dolayı genellikle kadife olarak adlandırılır.

Kadife döşemeli bir kanepede rahatlamak rahattır - dokunuşu güzel ve hoştur ve sentetik lifler nedeniyle kumaş şeklini uzun süre korur ve esnemez. Bununla birlikte, kadife aşınmaya karşı hassastır ve hoş görünümünü korumak için dikkatli bir bakım gerektirir.

Kot Kumaş

Stok Denim, çeşitli kıyafetleri dikmek için kullanılan popüler bir malzemedir. Doğal pamuk içerir. Kırışıksız denim, liflerin ring iplik makinalarında eğrilmesi ve ipliklerin bir dimi dokuma şeklinde birleştirilmesiyle üretilir. Malzemenin boyalı bir ön yüzü ve soluk bir alt yüzü vardır.

Denim oldukça yoğun, dayanıklı ve nefes alabilir. Likra eklendiğinde kırışmayan ve esneme özelliğine sahip bir kumaş elde edilir.

Parti Kumaş alan keten dokumaya dayanmaktadır, kaba patiska karakteristik bir özelliği, bu kumaşın sahte bir rep olarak adlandırıldığı bir yara izidir. Poplinin karakteristik rahatlaması, kullanma sürecinde farklı kalınlıktaki ipliklerin kullanılmasıyla elde edilir: ince bir taban, daha kalın atkılar. Poplin yoğunluğu metrekare başına 80 ila 100 iplik alanlar arasında değişmektedir.

Poplin kumaş yatak takımlarını dikmek için çok uygundur: dokunmak için yumuşaktır ve ondan gelen tekstiller şeklini mükemmel şekilde korur. Poplin'in ayırt edici özellikleri şunları içerir: güç ve dayanıklılık, higroskopiklik ve bakım kolaylığı, hipoalerjenik ve iyi nefes alabilirlik. Kumaş pratik olarak küçülmez ve çekici bir görünüme sahiptir. Poplin, kaba patiskadan daha pahalıdır, ancak satenden daha ucuzdur.

Saten Kumaş

Satinin düşük ısı iletkenliği, giysinin vücut sıcaklığını korumasına izin verir. Çocuk saten kıyafetleri oldukça pratiktir, kırışmaz ve orijinal görünümünü uzun süre korur. Ilık ilkbahar ve yaz için mükemmel bir seçim.

Keten

Yaz çocuk giysileri için idealdir. Mükemmel hava geçirgenliği, mükemmel nem emilimi, hafif ve vücut dostu malzeme. Ütü yaparken önce nemlendirmelisiniz.

Polar

Dayanıklılık, dayanıklılık, çamaşır makinesinde kolay yıkama, çabuk kuruma, şeklini koruma ve deforme olmama, keçeyi çocuk giysilerini dikmek için son derece popüler bir kumaş haline getirdi. Üstelik hipoalerjenik bir malzemedir. Dış giyim ve spor giyim için mükemmeldir.

Yünlü kumaş

Sıcak tutma, formda kalma ve pratikte kirlenmeme özelliği sayesinde yünlü bebek giysileri hiçbir zaman geçerliliğini yitirmez. Tek dezavantajı, bazı yün türlerinin dikenli kumaş alan olmasıdır. Bu, çocuk için rahatsız edici olabilir. Her zaman yün liflerinin bileşimine dikkat edin. Az miktarda akrilik eklenmesi kumaşı yumuşatır ve dokunuşu hoş hale getirir.

Bir malzeme seçerken yapay elyaf kullanımının daha sert, daha yoğun ve daha ağır bir ipek verdiği unutulmamalıdır. Yüksek aşınma direnci, hafif perdesi ve sağlamlığı ile doğal kumaştan olumlu bir şekilde ayrılır. Dezavantajlar - güçlü ezilme ve çekme.

Sentetik ipek kırışmayan, çekmeyen, özel bakım gerektirmeyen ve şeklini iyi tutan hafif bir kumaştır. Ancak yapay ipek, nemi zayıf bir şekilde emer ve buharlaştırır, kesmek ve dikmek zordur.

Pamuk, daha yüksek tüketici özelliklerine sahip bir malzeme elde etmek için yapay liflerle birleştirilir. Doğal hammaddelere lavsan, naylon, viskon, siblon ve diğerleri eklenir. Takım elbise ve ceket kumaşları genellikle kombine liflerden yapılır. Keten, dimi ve çapraz örgülerle dokunurlar. Yüzey yoğun, kabartmalı, nervürlü veya ağdır. Çeşitleri çok geniştir: kot pantolon, tekrar, dimi, çapraz, köstebek, kumaş, süet vb.

Pamuk, keten, parti viskon naylon, lavsan, nitron, polipropilen elyaf ilavesi ile yarı yün kumaşlar üretilmektedir. Bu, artan aşınma direncine ve termal korumaya sahip bir malzeme elde etmeyi mümkün kılar. Rafine görünüm ve antistatik etkiden kimyasal lifler sorumludur.

Kilo ile Keten, sertliği ortadan kaldırmak, kırışmayı ve çekmeyi azaltmak ve perdeyi iyileştirmek için kimyasal liflerle birleştirilir. Viskon, lavsan, naylon kullanılmaktadır. Saf keten oldukça kaba bir kumaştır, bu nedenle ipliği yumuşatmak için genellikle ipliğe pamuk eklenir.