BİTLİS (AA) - Hizan ilçesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında mezun olan 220 öğrenciden 111'i üniversiteye yerleşti.

Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin TEOG ve LYS sınavlarında büyük başarı sağlandığını söyledi.

Öğrencilerden 37'sinin lisans, 74'ünün önlisansla üniversiteye yerleştiğini açıklayan İnan, Hizanlı çocukların çok zeki olduğunu, idareci ve öğretmenlerin özveriyle çalıştığını ifade etti.

İnan, şöyle konuştu:

"Öğrencilere ücretsiz kurslar veren öğretmenlerimiz var. Ayrıca göreve başladığımız günden bu yana Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde bir tek ders boş geçmedi. Hiçbir öğretmenin ve idarecinin talebini geri çevirmedik. Bir ekip ruhu oluştu. Her sınavdan sonra okul müdürü sınavların değerlendirmesini bana getirdi. Bunları ayrıntılarına kadar inceleyip değerlendirdik."

Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Ekinci ise okulun bir özel dershane gibi öğrencileri sınava hazırladığını, hafta sonları kurslar verdiklerini ve iki haftada bir deneme sınavı yaptıklarını belirtti.

Öğrencilerin sıkıntılarını dinlediklerini ve sorunlarını kısa sürede çözmeye çalıştıklarını aktaran Ekinci, "En önemlisi öğrencilerle aramızda öğretmen öğrenci değil, arkadaş diyaloğu var. Bu okulda disiplin suçlarını azaltıyor. Öğrenciler, öğretmenlere tüm sıkıntılarını çekinmeden söyleyebiliyor. Öte yandan idareci ve öğretmenlerimiz çok fedakar" diye konuştu.