AĞRI (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimi'ni, tüm dünyaya örnek olabilecek nitelikte gerçekleştirme gayreti içinde bulunduklarını söyledi. 

Erzurum'daki inceleme ve ziyaretlerinin ardından Altınok, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yüce, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan ile Ağrı'ya geldi.

Altınok, Ağrı Valisi Musa Işın, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. 

Bakan Altınok, özel uçakla geldiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gittiğini anımsattı. 

Seçim güvenliğine ilişkin tartışmalara değinen Altınok, şöyle konuştu: 

"Seçimin huzur ve güvenlik şartları içerisinde, demokratik hukuk kuralları çerçevesinde ve halkımızın iradesinin gerçek manada tecelli etmesi noktasında sağlıklı şekilde yapılabilmesi için bizler illerde valilerimiz, Ankara'daki bütün güvenlik bürokratlarımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyoruz."

Altınok, bu noktada illere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, ihtiyaçları tespit ederek, bunların sağlanmasına yönelik çalışma yürüttüklerini dile getirerek, iyi bir perspektif oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.

Çalışmaların iyi gittiğini belirten Altınok, "Bütün illerimizde, 81 vilayetimizde, valilerimiz güvenlik birimlerimiz her zaman tecrübeliler. Yeni bir seçimden çıktık, seçim hazırlıkları zaten vardı onları güncelleyeceğiz. 1 Kasım'daki seçimde Türkiye'de gerçekten herkesin gıpta ettiği bir seçim güvenliğini, demokratik hukuk kuralları çerçevesinde yapılabilecek seçimi, tüm dünyaya örnek olabilecek bir seçim yapma gayretinde olacağız" dedi.

Ağrı Valiliği'nde Işın'dan brifing alan Altınok, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve İl Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret etti.