İZMİR (AA) - İzmir Barosu ile 5 üniversitenin hukuk fakültesince "Başka Aylan'lar Ölmesin" adıyla sığınmacılar konusunda ortak çalışma yapılacak.

Barodan yapılan açıklamada, İzmir'in sığınmacı sorununun en çok hissedildiği kentlerden biri olduğu belirtildi. 

İzmir Barosu ve üniversitelerin sığınmacı sorununa kayıtsız kalamayacağı vurgulanan açıklamada, Dokuz Eylül, Ekonomi, Gediz, İzmir ve Yaşar üniversitelerinin hukuk fakülteleriyle ortak çalışma başlatıldığı bildirildi. 

Açıklamada, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek, Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ı temsilen Doç. Dr. Sibel Safi, İzmir Üniversitesi Hukuk Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu ve Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu'yu temsilen Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'in katıldığı toplantıyla çalışmanın başlatıldığı kaydedildi. 

Toplantıda Avukatlar Haftası kapsamında "Göç ve İltica" konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmesinin kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, iş birliğinin süreceği belirtildi.