İZMİR (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İzmir'e gelen Suriyeli sığınmacılar, yaşam mücadelesi veriyor. 

İzmir'e ulaşan bazı sığınmacılar Basmane semtinde pansiyonlarda kalırken, az sayıdaki sığınmacı ise geceyi geçirmek için parklarda ve sokaklarda yatıyor. Hatuniye Parkı ve Oteller Sokağı'nda toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacılar, çarşaflarla kurdukları çadırların altında sabahlıyor. 

Yaklaşan kış nedeniyle eşyaların bulunduğu bavullarla kalacak yer arayan sığınmacıların bazıları Avrupa'ya gitmenin yollarını ararken, bazıları da bir iş bulup çalışarak aileleriyle yeni bir hayata başlamak istiyor.

Hatuniye Park'ında kalan ismini açıklamak istemeyen bir Suriyeli, anne ve babası ile 5 kardeşini ülkesinde bırakıp bir hafta önce İzmir'e geldiğini söyledi. Diğerlerinin aksine Avrupa'ya gitmek istemediğini aktaran sığınmacı, ''Ben önce burada bir iş bulmak istiyorum. Yakında ailem de gelecek, onları bekliyorum. Onlar gelinceye kadar çalışıp para kazanmak istiyorum. Ama bir haftadır bir iş bulamadım'' diye konuştu.

Türk halkının kendilerine çok iyi davrandığını anlatan sığınmacı, ''Türkiye güçlü bir ülke. Burada çok Suriyeli var. Türk halkı her zaman bize yardım ediyor'' ifadelerini kullandı.