Zonguldak-İstanbul karayolunda kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Büyük araç ve TIR'lara kapanan yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Mahsur kalan araçlar ise çekicilerle kurtarılıyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı özellikle Zonguldak-İstanbul karayolunda etkisini sürdürüyor. Bu yüzden araç sürücüleri zor anlar yaşıyor. Terzi, Bayat, Sücüllü köylerinin geçiş güzergahında etkili olan kar yağışı sebebiyle sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerleyebiliyor. Yolda mahsur kalan sürücüler ise araçlarını çekici ile kurtarabiliyor. Diğer yandan şehir merkezinde de etkili olan kar sebebiyle araçlar ilerlemekte yayalar ise yürümekte zorluk çekiyor.

Karayolları yetkililerinden alınan bilgilere göre; Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ankara kara yolunda kar temizleme çalışmaları sürüyor. Trafik ekipleri TIR'ların yola çıkmasını belli bir süre için durdurdu. Diğer araçlara ise kar lastiği takılı olma veya zincir takma zorunluluğu getirildi. Bu arada ekipler gün boyunca, denetimlerine devam edeceği açıklandı.