KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı yol ve asfalt çalışmalarında rekor kırdığı bildirildi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yol yapımı veya mevcut yolların kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Kent merkezinde başta Kocasinan Bulvarı Karayolları Kavşağı ve Fuzuli Caddesi arasında olmak üzere Hisarcık yolu, Talas Timuçin ve Umut caddeleri, Ortayol gibi birçok caddede yenileme çalışmaları devam ediyor. Kent merkezindeki yollar için bu yıl 300 bin ton asfalt kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilçelerde de rekor seviyede yol yapıyor. Bir taraftan mahalleye dönüşen belde ve köyleri ilçelere bağlayan yolların kalitesini artırmak için çalışılırken bir taraftan da yeni yollar açılarak mesafeler kısaltılıyor.

İlçelerdeki yol ve asfalt çalışmaları için de 100 bin ton mıcır, 200 bin ton alt temel malzemesi ve 500 bin ton temel malzemesi kullanıyor. Tüm bu malzemelerle 260 kilometre yolda birinci kat asfalt kaplama, 380 kilometre yolda ise ikinci kat asfalt kaplama yapılıyor.                          

Büyükşehir Belediyesinin bir yılda yapmış olduğu yol ve asfalt çalışmaları için kullanılan malzemeyi 55 bin kamyon taşıyabiliyor. 55 bin kamyon aralarında boşluk bırakmadan konvoy oluşturduğunda uzunluğu 440 kilometreyi buluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyecilikte marka şehir olan Kayseri'nin bu imajını güçlendirmek için büyük projelerin yanı sıra alt ve üst yapıda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Marka şehrin yol ve ana arterleri kapsayan iyi bir planlamadan geçtiğini ve Kayseri'de de bu planlamaya özel önem verdiklerini dile getiren Başkan Çelik, planlama doğrultusunda hem yeni yollar açtıklarını ve açmaya devam ettiklerini hem de mevcut yolların kalitesini artırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Çelik, 30 Mart 2014'ten itibaren Büyükşehir Belediyesine bağlanan ilçelerde de yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirerek, "İlçelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.