KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) Hayat Kurtarma Timi, deniz sezonunun açıldığı 13 Haziran'dan bu yana 969 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz ve İzmit Körfezi'ndeki sahillerde cankurtaranlık hizmetiyle 10 yılda 4 bin 443 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Boğulma olaylarına karşı tam donanımlı ekipman ve 200 cankurtaranla Kandıra ve Karamürsel sahillerinde hizmet veren KOSKEM ve ambulanslarda görevli acil tıp teknisyenlerinin sudan çıkarılan ve yaralanan 380 kişiye acil müdahale yaptığı vurgulanarak, yaz sezonunda 8 sahil bölgesinde 969 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı kaydedildi.

Ayrıca sahillerde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürlerin, yaz dönemi boyunca sahil bölgelerinde dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, sahillerde su kazaları hizmetlerinde Dünya Cankurtaranlık kriterleri içerisinde gerekli olan kıyafet ve ekipman ile 6 jet ski ve 6 zodyak bot kullanıldığı belirtildi.