MUĞLA (AA) - Muğla'da "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında, 92 yetiştiriciye damızlık teke dağıtıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, hayvancılığın en iyisinin azdan çok üretmek ve hayvancılığı sevmek olduğunu kaydetti.

Üreticilerin hayvancılığı severek yapması durumunda ailelerinin ve Türkiye'nin kazanacağını belirten Çiçek, "Hayvancılığın gelişmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmak bizim en önemli görevimiz. 2023'te tarım, turizm ve diğer sektörleri ile bölgesinde ekonomik anlamda güçlü Türkiye istiyoruz. Topraklarımızı hem koruyacağız hem de en azami ne üretebiliyorsak onu üreteceğiz" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, projenin hedefinin hayvancılıkta verimliliği artırmak olduğunu belirtti.

Proje doğrultusunda verim kayıtları uzun yıllar bilimsel metotlarla tutulan hayvanların, damızlık teke olarak yaygın kullanılmasının amaçlandığını ifade eden Ekici, proje ile 2015 yılında 92 adet 6-10 aylık kıl keçisi tekelik oğlak dağıtılacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından üreticilere tekeleri dağıtıldı.