İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de mesirelik alanlara bir yenisini daha eklediklerini, Körfez B Tipi Mesire Yeri'ni en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ormanlardan halkın daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Halkın spor, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının karşılanması, orman sevgisinin artırılması, ormanların korunması konusunda tüm kesimlerin daha duyarlı hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, bu çerçevede, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Karaburun'un Mordoğan beldesi Çalkaya Mahallesi mevkisinde bulunan 350 dekarlık alan üzerine, Körfez B Tipi Mesire Yeri’nin kuruluşunun yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, planlama çalışmaları devam eden Körfez B Tipi Mesire Yeri'nin, en kısa sürede açılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmirlilerin yeşil ile iç içe yaşayabileceği güzel bir kent ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

İzmirlilere, boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarına işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyor. Biz de Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir’de tesis ettiğimiz mesirelik alanlara bir yenisini daha ekliyoruz. Bu çerçevede, Körfez B Tipi Mesire Yeri'ni en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Mesirelik alanların başka faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğuna değinen Eroğlu, "İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor" ifadesini kullandı.