AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AK Parti milletin özüdür, milletin bağrından çıkmıştır. Dolayısıyla bu kervan yürüyecek" dedi.

Eroğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, "AK Parti Milletvekilleri Adayları Tanıtım Toplantısı" ve bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, partisinin büyük destanlar yazdığını ve bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi. 

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan reformlara değinen Eroğlu, "Paramız, pul değerindeydi. Altı sıfır attık, unuttuk. IMF'ye borcumuzu ödedik. Dünya ekonomisinde söz sahibi olduk. Bakın şu anda Türkiye G-20 zirvesine ev sahipliği yapıyor. Bu 14 yıl önce söylenseydi, 'acaba hayal mı görüyor' derlerdi. Hayal görmedik. Hayaller gerçek oldu. AK Parti hayalleri gerçek yaptı" diye konuştu.

Eroğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"AK Parti milletin özüdür, milletin bağrından çıkmıştır. Dolayısıyla bu kervan yürüyecek. Afyonkarahisar'ı 78 baraj ve göletle, göletler şehri yapıyoruz. Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Dünyada ormanlık alanı 12 yılda en çok artıran şehir, Afyonkarahisar. Yüzde 12'den yüzde 24 çıkardık. Her Afyonkarahisarlının bu kentte 120 tane ağacı var. 89 milyon fidanı toprakla buluşturduk."

Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar'da, AK Parti'nin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, Cizre'deki sandık güvenliğiyle ilgili sorulan soru üzerine, terörle mücadelede, kahraman asker ve polislerin gerekli müdahaleyi yaptığını vurguladı.

- Cizre'deki seçim sandıklarının kaydırılması

Cizre'de bazı mahallelerde PKK'nın yoğun baskısının olduğuna işaret eden Eroğlu, "Cizre'de seçim güvenliği, emniyeti açısından sandıkların başka bir mahalleye kaydırılmasına karar verildi. Buna muhalefetin tepki göstermesinin sebebini anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da, denize kurban kanının karışmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken Eroğlu, şunları söyledi:

"Geçmiş yıllara nazaran özellikle hükümetimiz döneminde çok ciddi tedbirler aldık. Mezbahalar kuruldu. Belediyeler çok güzel kesimhaneler hazırladı. İstanbul'da vatandaşlar hakikaten usule ve mevzuatlara riayet ederek kurban kesti. Dolayısıyla gönülden teşekkür ediyorum. Ufak tefek hadiseler olabilir, önemi yok. Büyük ölçüde her şey güzel geçti, güzel bayram geçirdik. Kesimler güzeldi. Hayvana eziyet edilmemesi üzerine duyurular yaptık. Denetimler yapıldı. Vatandaşlarımız da çok hassas şekilde hayvanlara eziyet etmedi, geçmişteki görüntüler yok."

- Bayram dönüşü sürücülere uyarı

Eroğlu, bayram dönüşü kazaların yaşanmaması için sürücülerin trafik kurallarına uymalarını tavsiye ederek, şunları kaydetti:

"Bilhassa sollamalara çok dikkat etmeleri lazım. Akşam saatlerinde bazen arkadan yavaş giden kamyonlara bindirme gibi durumlar olabiliyor. Belirli fren mesafesini bırakmaları şarttır. Ne olacak saatlerce bekliyor oturuyor, konuşuyor yarım saat geç gitse ne olacak? Ama yoldaki zaman kaybını büyük bir kayıp gibi görüyor. Halbuki yoldaki kayıp, kayıp değildir. Hız sınırlarına riayet etsinler."

Eroğlu, daha sonra Şuhut ilçesinde, belediye ve kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.