DENİZLİ (AA) - Termal tedavide iddiasını artıran Pamukkale'de farklı ülkelerden çok sayıda hastaya tedavi hizmeti sunan bir termal tedavi merkezinde robotik rehabilitasyon sisteminin kurulduğu belirtildi.

Termal tedavi ve kür merkezi işleticisi Dr. Turgay Sehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin turistik güzelliklerinin yanında sağlık alanındaki potansiyelini değerlendirmek üzere kurulan kür merkezinin çok sayıda yabancı hastaya şifa olduğunu belirtti.

Tesislerde bu yıl 800 yabancı hastanın tedavi edildiğini, hedefi aştıklarını dile getiren Sehil, dünya çapında rekabet etmek üzere teknoloji yatırımlarına da ağırlık verdiklerini kaydetti.

Termal tedavilerde son yıllarda öne çıkan robotik rehabilitasyon sistemine 1,5 milyon lira yatırım yaptıklarını anlatan Sehil, "Robotik rehabilitasyonla hastaların bacaklar ve kolları ile beyin arasındaki iletişim, koordinasyon ve denge sistemini meydana getiren bütün unsurlar geliştirilebiliyor. Termal kürlere destek olarak kullanılan bu sistem, felçli hastaların yürüme yetisini yeniden kazanabilmesi anlamında büyük destek sağlıyor" dedi.

Pamukkale'nin bu yatırımla sağlık turizminde uluslararası standarda ulaştığını kaydeden Sehil, yapacakları yatırımlarla Pamukkale'yi ülkesi ve coğrafyasında en yüksek teknolojiyi kullanan termal tedavi merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını da dile getirdi.