İZMİR (AA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde, "Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru"nu kırmak için Türk Hava Kurumu (THK) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle bir araya gelen paraşütçülerin rekor denemesine fırtına izin vermedi.

Selçuk Efes Havaalanı'nda buluşan 51 amatör paraşütçü, bir hafta boyunca TSK'nın C-160 tipi askeri nakliye uçağıyla 10 sorti yaparak, serbest düşüş sırasında 5,5 kilometre yükseklikte el ele tutuşup şekil oluşturulan "Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma"da 39 kişilik Türkiye rekorunu geliştirmek için antrenman yaptı. Çalışmaların ardından bugün yapılması planan rekor denemesi ise fırtına dolayısıyla iptal edildi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, antrenmanlar sırasında gökyüzünde 36 kişinin bir araya geldiğine değinerek, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle düzenleyecekleri uluslararası organizasyonlarla amatör paraşütçülüğü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

- "TSK mensupları bu yıl katılamadı"

Amatör paraşütçüleri buluşturan Levent Gürcan da teknik nedenlerle bu yılki rekor denemesinin geciktiğini belirterek, "Hedefimiz, Cumhuriyet'in 95'inci yılında rekoru 95 kişiyle kırmak. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Gürcan, TSK bünyesinde yer alan ve alanında dünyanın önde gelenleri arasında bulunan paraşütçülerin bu yılki organizasyona askeri nedenlerle katılamadığına dikkati çekerek, bunun rekor denemesi çalışmalarını olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.

Geçen yıl müzisyen Hayko Cepkin'in de aralarında bulunduğu paraşütçüler, 39 kişiyle "Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma" rekorunu kırmıştı.