SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 12 Haziran'dan bu yana Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde bin 602 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahillerde herhangi bir boğulma olayının yaşanmaması için profesyonel bir çalışma sürdürdüklerini söyledi.

Vatandaşları bilinçlendirme noktasında da önemli halkla ilişkiler faaliyetleri yürüttüklerini kaydeden Arancı, "Bu kapsamda Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahil şeritlerinde broşürler dağıttık. Kumsala yakın ve tehlike arz eden bölgelere de uyarıcı tabelalar astık. 'Can kayıpları' yaşanmasın diye ekiplerimiz son derece disiplinli bir yöntem izledi, güvenli bölgeler oluşturuldu" diye konuştu.

Arancı, olası boğulma vakalarına karşı anında müdahalelerde bulunduklarını vurgulayarak, bir zodyak bot ve 7 jet ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol ettiklerini dile getirdi.

Olumsuz hava şartları, akıntı ve benzer durumlarda uyarıları dikkate alanlara teşekkür eden Arancı, şöyle konuştu:

"Hemşehrilerimizin huzuru için mücadele veren 45 cankurtaran personelimizi tebrik ediyorum. Boğulma durumlarına karşı da 10 kişilik Büyükşehir İtfaiyesi Sualtı Kurtarma ekibimiz hazır bulundu. 12 Haziran Cuma gününden bu yana Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde başlattığımız çalışmalarda bin 602 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Her şey vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için. Sezon başında, 'Yüzelim ama üzmeyelim' demiştik. Hamdolsun sezonu huzurlu bir şekilde tamamlıyoruz. Çalışmalarımız önümüzdeki sezon da aynı kararlılıkla sürecek."