ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da ele geçirilen 5,5 ton plastik patlayıcının kaçak yollarla PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad'a götürülmek üzere hazırlandığı belirtildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün Şanlıurfa kent merkezinde şüphe üzerine durdurulan bir tırda 5,5 ton plastik patlayıcı bulunması ve olayla ilgili araçtaki 2 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. 

Patlayıcıların nereden temin edildiği ve nerede kullanılacağına ilişkin araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, ülkenin batısındaki illerden temin edilen patlayıcıların Şanlıurfa'ya ulaştırıldığı bilgisine ulaştı.

Şanlıurfa'ya getirilen patlayıcıların sınıra yakın bölgede depolandıktan sonra kaçak yollarla peyderpey PYD'nin kontrolündeki Rakka'ya bağlı Tel Abyad bölgesine götürüleceği öğrenildi. Patlayıcıların buradan farklı bölgelere aktarılacağı ve çeşitli eylemlerde kullanılacağı tahmin ediliyor.

- Kontrollü patlatma 

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada konuya ilişkin asılsız haberlerin yer alması üzerine, kentte görev yapan basın mensuplarına patlayıcıları gösterdi.

Daha sonra bomba imha uzmanı ekipler, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra patlayıcıların küçük bir bölümünü, kontrollü şekilde patlattı. Patlama anını gazeteciler de görüntüledi.