SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinden hacı adaylarına "Hac Eğitim Semineri" verildi.

Şarkışla Müftüsü Mehmet Cingöz'ün müftülük binası çok amaçlı salonunda verdiği seminerde hacı adayları hac ibadeti hakkında bilgilendirildi.

İhramın giyilmesi, Kabe'nin tavaf edilmesi konusunda hacı adaylarına bilgiler veren Cingöz, vatandaşların kutsal topraklarda zorluk çekmeden ibadet edebilmeleri için bu bilgilendirme seminerini düzenlediklerini söyledi.

Cingöz, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının acemilik ve yabancılık çekmemesi için çalıştıklarını ifade ederek, "Çeşitli ülkelerden mukaddes topraklara gelen, dilleri ve renkleri ayrı Müslümanların tek gaye etrafında bir araya gelmesi ve hep birlikte Allah'a yönelmesi, İslam kardeşliğini güçlendirmektedir. Zengin, fakir, her seviyede Müslümanın ihrama girerek aynı kıyafet içerisinde bulunması, insanlara eşitlik fikrini aşılamakla birlikte mahşer gününü de hatırlatıyor" dedi.

İlçeden bu yıl kutsal topraklara 17 kişinin gideceği bildirildi. 

- Kaymakam Pektaş'a ziyaretler

 Büyük Birlik Partisi Şarkışla İlçe Başkanı Mahir Arı, İl Genel Meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Kılıç, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Kars Vali Yardımcılığından Şarkışla Kaymakamlığına atanan Akif Pektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pektaş, ilçeye hizmet etmek için geldiğini, bunun için de gerek siyasetçilerin gerekse vatandaşların yardımına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Siyasi gömlekleri çıkarmak lazım, hepimiz kardeşiz, biriz, bütünüz. Hizmetse el birliğiyle yapılanıdır" dedi.