TOKAT (AA) - Tokat Kamu Hastaneleri Birliğinden, "Erbaa ilçesinde ihmal sonucu öldüğü öne sürülen bebeğin ön ölü muayenesinde ölüm sebebinin 31 haftalık erken doğuma bağlı gelişme geriliği ve solunum yetmezliği olarak tespit edildiği" bildirildi.

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği ile Erbaa Devlet Hastanesince, "hastanede bir bebeğin ölümü" ile ilgili ihmal iddialarına ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada, bebeğin ölümüyle ilgili hastane kayıtları incelendiğinde Ayşegül Yeşersin isimli hastanın 14 Ağustos'ta saat 02.11'de doğum eyleminin başlaması nedeniyle Erbaa Devlet Hastanesi acil servisine kendi imkanlarıyla başvurduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bebeğin ters geliş şeklinde ayaklarından birisinin dışarı çıkmış ve morarmış vaziyette olduğu, beraberinde kordon sarkması tespit olunması nedeniyle kadın hastalıkları ve doğum uzmanına haber verilerek ilk müdahaleleri müteakiben hastanın ameliyata alındığının anlaşıldığı kaydedildi.

Gerekli tüm tıbbi müdahalelerin zamanında ve eksiksiz gerçekleştirilerek bebeğin doğumunun sağlandığı belirtilen açıklamada, doğum sonrası bebeğin solunumunun olmaması ve kalp atımının düzensizliği nedeniyle acil olarak müdahale edildiği ancak tüm tıbbi müdahalelere rağmen bebeğin kaybedildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bebek Yeşersin'in ön ölü muayenesinde ölüm sebebi 31 haftalık erken doğuma bağlı gelişme geriliği ve solunum yetmezliği olarak tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili basında ifade edildiği şekliyle "müdahalelerde yetersiz kalındığı, hastanın durumu ile ilgili kendilerine bilgi verilmediği, kol ve bacaklarında kırıklar neticesinde öldüğü" bilgisinin gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı belirtilerek, ayrıca hukuki sürecin başlatılacağı ifade edildi.