TOKAT (AA) - Tokatlı Güven Yay, ABD'de tanışıp evlendiği Burundili kızla memleketinde düğün yaptı.

Ailesi merkeze bağlı Emirseyitli beldesinde yaşayan 41 yaşındaki Güven Yay, eğitim için gittiği ABD'de 31 yaşındaki Buraha Yay ile 7 yıl önce bir piknik sırasında tanıştı. Arkadaş olan Buraha ve Güven, birkaç yıl sonra evlenmeye karar verdi. Çift, geçen yıl aralık ayında ABD'de evlendi.

Güven Yay, ailesinin isteği üzerine Tokat'ta da düğün töreni gerçekleştirdi. Tokat Öğretmenevi'nde yapılan düğüne gelinin Burundi'den gelen ailesi de katıldı. Çift, Türk müzikleri eşliğinde dans ederek eğlendi.

Düğünün ardından bir süre daha Türkiye'de kalacak olan çift, daha sonra Amerika'ya dönecek. Güven Yay, ABD'de özel bir şirkette çalışıyor.

Damat Yay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Buraha ile Amerika'da Kansas Üniversitesinde okurken piknik sırasında tanıştıklarını söyledi.

Daha sonra arkadaşlıklarının devam ettiğini anlatan Yay, "Tanıştıktan 7 sene sonra evlenmeye karar verdik. Şimdiye kadar her şey iyi. Annem istediği için burada düğün yaptık" dedi.

Gelin Yay da mutlu olduğunu dile getirerek, "Ailem de sevdiğim birisini bulduğum için mutlu.  Sorun yok. Türk yemeklerini de seviyorum" diye konuştu.

Damadın annesi Resmi Gül Yay ise gelinin başka bir milletten olmasına ilişkin, "Yeter ki çocuğumu mutlu etsin. Başka bir şey istemem. Birbirlerini sevmişler. Oğlum mutlu ise ben de mutluyum" ifadelerini kullandı.