ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası sona erdi.

Yurtiçi ve yurtdışından 275 sporcunun katıldığı turnuva düzenlenen final maçıyla sona erdi. Turnuva sonunda tüm kategorilerde yarışanlara toplam 30 bin lira ödül dağıtıldı.   

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi iş birliğiyle tertiplenen ve Yükselen Koleji Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın kapanış töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, sporculara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Turnuvaya emeği geçenlere teşekkür eden Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise, memleketin birçok yerinden kalpleri sızlatan şehit haberleri aldıklarını kaydetti.

Terör olaylarına karşı güçlü olunması gerektiğini anlatan Şahin, "Ümit ediyoruz ki hiçbir insan üzülmesin, hiçbir insanın canı yanmasın, hiçbir ana ağlamasın. Bu sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde olmasın. Bizim ümidimiz, beklentimiz bu ama, bu hiçbir zaman bu şekilde olmuyor. İnsanlar iyi niyetli değil, bunun gereği olarak da zaman zaman toplumu zaman zaman karıştırıyorlar" diye konuştu.  

Derece yapanlara kupa ve madalyalarını Kaymakam Şahin, Başkan Acehan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve davetliler verdi.