Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yenigün Mahallesi’nde perşembe günleri kurulan semt pazarının ‘örnek esnafı’ seçilen Abdülbahri Sönmez’e plaketini takdim etti.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Semt Pazarcıları Odası’yla birlikte yaptığı değerlendirmeyle ilçenin ‘örnek’ semt pazarı esnaflarını belirlemeye devam ediyor. Yenigün Mahallesi kapalı pazar yerinde her perşembe kurulan semt pazarının örnek esnafı, özellikle sebze ve meyveleri birbirine oluşturduğu kontrasta göre dizen ve mevsimlik çiçeklerle yaptığı buketleri tezgahından eksik etmeyen Abdülbahri Sönmez seçildi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz’le birlikte Sönmez’e plaketini takdim etmek için semt pazarını ziyaret etti. Pazarda önce esnafın kahvaltı konuğu olan Başkan Uysal, ardından pazarcı esnafı ve mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Başkan Uysal, Sönmez’in standında yaptığı konuşmada, Antalya Semt Pazarcıları Odası’yla birlikte gerçekleştirilen çalışmanın pazar yerlerinde standartların oluşması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Uysal, Muratpaşa’da bu standartların oluşması için 2 yıldır çok önemli çalışmaları hayata geçirildiklerini aktardı.

Örnek esnaf seçilen Sönmez’in tezgahının da hem görüntüsü hem de etiket düzeniyle dikkat çekici olduğunu belirten Başkan Uysal, “Kardeşimi kutluyorum, harika bir tezgah olmuş” dedi. Plaketini alan Sönmez de, her iki başkana tezgahında bulunan çiçeklerden hediye ederek teşekkür etti.