MUĞLA (AA) - Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik açtığı Türkçe kursuna 10 ülkeden 22 yabancı katılıyor.

Marmaris Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurslara Rusya, Ukrayna, İngiltere, İskoçya, Belarus, Finlandiya, Tunus, Almanya, Suriye, Özbekistan uyruklu 22 yerleşik yabancı, haftanın 3 günü 6 saatlik Türkçe derslerini ilgiyle takip ediyor.

Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alpaslan Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkçe dersine duyulan ilgiden mutlu olduklarını söyledi.

Her yıl Türkçe kursları düzenlediklerini belirten Akalın, "A1 seviyesindeki bu yıl düzenlediğimiz kursumuza ilgi çok oldu. Bu seviyeyi devam ettirebilirsek A2 seviyesini de açmayı düşünüyoruz. Kursiyerlerimiz oldukça ilgili ve alakalılar. Ders saatlerini hiç kaçırmadıkları gibi son derece de dakikler" dedi.

Akalın, kurslarda, günlük hayatta iletişim, aile ilişkileri ve çevre, alışkanlıklar ve tercihler, yiyecek ve içecekler, geleceği planlama, geçmişi anlatma ile okuma ve yazma becerileri konularında da eğitim verdiklerini kaydetti.

128 saat  süren kurslarda kursiyerlerin Türkçe öğrenmiş olacağını ifade eden Akalın, "Türkçe öğreten öğretmenimiz de çok tecrübeli. Bugüne kadar 500 kişinin üzerinde yabancıya Türkçe öğretti. Bu kurs sonunda hem onların hayatları hem de onlarla iletişim içinde olanların hayatlarında kolaylık olacak" diye konuştu.

Kurs öğretmenlerinden İsmail Çamdal ise yerleşik yabancıların günlük hayatlarını kolaylaştırmak ve iş yaşantılarına katkı sağlamak için A1 seviyesinde Türkçe öğrettiklerini söyledi. Çamdal, 22 öğrencinin kurslara katıldığını anlatarak, kursiyerlerin de Türkçe öğrenmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Marmaris’in Hisarönü Mahallesi'nde yaşayan kursiyerlerden 71 yaşındaki Volkan Ziyanman, Türkçe öğrenmeye karar verdiğine işaret ederek, "Artık Türk gibi yaşamak istiyorum. Derslerimiz çok neşeli ve eğlenceli geçiyor. Burada yeni dostluklar da kuruyoruz" dedi.