Yeşil Bahçe Projesi’ni hayata geçiren Altındağ Belediyesi, bu projenin meyvelerini almaya başladı. İlçede başlatılan ağaç dikme kampanyasına vatandaşların verdiği destek kısa sürede çığ gibi büyüdü. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Ağaç dikmesi bizden, o ağaçları büyütmek sizden” dedi.

İlçe genelinde bundan yaklaşık 2 ay önce "Yeşil Bahçe" projesini başlatan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, yemyeşil bir Altındağ için önemli bir adım daha attı. Altındağlı vatandaşların verdiği destekle proje her geçen gün daha da büyüdü. Bugüne kadar tam 487 başvuru alan Altındağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, her hafta 5 farklı adrese ulaştı. Yapılan başvurular sonucunda belirlenen yerlere ağaç fidanı dikildi. Evlerinin önüne ağaç dikilmesini isteyen Altındağlıların yapması gereken tek şey, en yakın Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nden ulaşabilecekleri Yeşil Bahçe Talep Formu’nu doldurarak yine bu merkeze teslim etmek.

Belediye tarafından oturduğu apartmanın bahçesine dikilen ağaçlara gözü gibi bakan Ziraat Mahallesi sakinlerinden Mümtaz Avcı, ağaçlara can suyunu kendi elleriyle verdi. Avcı, kısa sürede bu projenin olumlu sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek Başkan Tiryaki ile birlikte ilçenin daha yeşil bir hale geldiğini söyledi. Çocuklara yemyeşil bir çevre bırakmak için Başkan Tiryaki’nin büyük mücadele verdiğini ifade eden Avcı, bu davranışın diğer yerel idarelere de örnek olmasını istedi. Avcı, insanların yeşil alanlara ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak bu ihtiyacın belediye tarafından karşılandığını söyledi. Belediyenin ağaç taleplerine anında cevap verdiğini aktaran Avcı, bu kampanyaya tüm Altındağlıların destek olması gerektiğini sözlerine ekledi.