Giresun Kalesi bugünlerde ziyaretçi akınına uğrarken, kaleyi son iki ayda 200 bin kişi ziyaret etti.

Tarihi Pontus Kralı Pharnakes-1 zamana dayanan ve "Bronz Duvarlı Kale" olarak bilinen Giresun Kalesi, Trabzon Rum İmparatorluğu’nun 1300’lü yıllarda Türklere karşı en son sınır kalesi olma özelliğini coğrafi duruşundan ötürü elinde bulundurdu. Kalenin en yüksek mevkiinde Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanı Yarbay Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı, denize bakan kuzey yamacında ise Şehitlik ve Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinin müridi Kurbandede’nin türbesi bulunuyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Giresun kalesi son iki ayda 200 bin turisti ağırlayarak rekor kırdı. Turizm Altyapı Hizmet Birliği Encümen Üyesi Çetin Çakıroğlu, sayının rekor olduğunu belirterek, “Giresun Kalesi hem şehrin Harika manzarasını hem de tarihi iç içe sunan Harika bir destinasyon ve son iki ayda 200 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı” dedi.

Çakıroğlu, “Birliğimizin yapmış olduğu çalışmalar ile Giresun Adası’nı turizme açmış ve ardından şehrin turizm ile kavuşmasında ciddi emekler sarf etmiştir. Bu çalışmalar kamu ve özel sektör birlikteliğinin en güzel örneğini teşkil etmektedir. İlerleyen zamanlarda da Birlik Başkanı Sayın Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğlulları öncülüğünde çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.