Gümüşhane’de Cumhuriyetin ilan edilişinin 93.yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Vali Okay Memiş’in Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program daha sonra Yeni Şehir Stadyumunda devam etti.
Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başlayan programda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Vali Memiş gerçekleştirdi.
Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Vali Memiş, Cumhuriyetin muhteviyatı itibariyle, özünü teşkil eden birtakım unsurlardan bağımsız düşünülemeyecek kadar hassas bir rejim olduğunu söyledi.
Cumhuriyet’in ilanından 93 yıl sonra yine zor günlerden geçildiğini kaydeden Vali Memiş, “Tüm dünyada olduğu gibi bu güzel coğrafyada da insanlar zalimce katledilmektedir. Komşu ülkelerde büyük insanlık dramları yaşanmaktadır. Milyonlarca insan hayatta kalmak için ülkemize sığınmakta, kadim bir devlet geleneğine sahip olan necip milletimiz, adeta Ensar edasıyla bu kardeşlerimize kucak açıp, tüm imkânlarıyla onları misafir etmektedir. Terör örgütleri, İslam coğrafyasında kaos yaratmak suretiyle birlik ve beraberliğimizi bozmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, son olarak 15 Temmuz’da yaşadığımız FETÖ darbe teşebbüsüyle içerideki uzantılarını da kullanarak emellerine ulaşmaya çalışan şer odaklarına karşı bu aziz millet, ikinci kez İstiklal Mücadelesini kazanarak, vatanına, demokrasisine ve Cumhuriyet’ine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz göstermektedir ki; Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği kuruluş felsefesi ışığında ve kadimden gelen devlet geleneği sayesinde emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Bu noktadan hareketle Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasına girmek, yerli ve milli sanayiyi güçlendirmek, ileri demokrasinin gereklerini hayata geçirmek bizim için hayal değildir” dedi.
Öğrenciler adına Ülkü Asena Ülker’in günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı programda daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından ödüllerinin verildiği programda daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu grubu tarafından boks, bilek güreşi ve jimnastik gösterileri gerçekleştirildi.
Kutlama programı resmi geçitle sona erdi.