Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edilirken, adaylığı kaldırılan öğretmenler ise yemin etti.
“Öğretmenler gönül erleridir”
Programda günün anlam ve önemiyle ilgili ilk konuşmayı aday öğretmenler adına Ahmet Aydın gerçekleştirdi. Aydın, ulusların güçlenmesi, kalkınması ve her anlamda ilerlemesinin altın kuralının bilgi olduğunu, bilgiye hükmedenin dünyaya hükmedeceğini belirterek, öğretmenin insanların kendi ayakları üzerine durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeyen bir gönül eri olduğunu söyledi.
“Bundan sonra bir merhaba yeter”
Emekli öğretmenler adına konuşan Köksal Okur ise 35 yıllık meslek hayatını tüm sorumluluklarını gerçekleştirmenin verdiği gönül rahatlığı ile sonlandırdığını belirterek, "Bugün ve bugünden sonra biz emekli öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencilerin bir merhabası bizleri mutlu edecek ve kalben bu mesleği devam ettirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
“Her öğretmen çocuklar için bir umut kaynağıdır”
Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise her öğretmenin çocuklar için bir umut kaynağı olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemiz gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime yabancı kalmayan, kendini yenileyen genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Öğretmenler dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.
“Öğretmen babamdan çok şey öğrendim”
Vali Okay Memiş ise konuşmasında kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, bunun avantajını her zaman yaşadığını belirtti ve “Toplum için fedakarlık yapmayı, insanlara hizmet etmeyi, bu millete ve bu milletin değerli evlatlarına, bu halka, hiç kimseyi ayırt etmeksizin, hiç kimsenin felsefesine, dini ve siyasi inançlarına bakmaksızın sadece insan olduğu için hizmet etme felsefesini ben öğretmen olan babamdan öğrendim. Bunu da kendi meslek hayatım boyunca elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Hala da o yol üzeri, o gayret üzeri devam ediyorum” dedi.
Eğitim öğretismin ailede de başladığını, insanların terbiyeyi ailede, kültürü de okulda gördüklerini kaydeden Vali Memiş, insan karakterinin okulda bilinçlendirildiğini belirterek, çocukların, dolayısıyla geleceğin öğretmenlere emanet edildiğini vurguladı.
Çocuklara evrensel değerler kadar yerli, milli, manevi değerlerin de öğretilmesinde fayda olduğuna değinen Vali Memiş, öğretmenlerden öğrencilere adil ve eşit davranmaları, öğrencinin ebeveyninin statüsü, mevkii, maddi durumu gibi durumlarına dikkat etmeksizin eşit davranmalarını ve adaletli olmalarını istedi.
15 Temmuz darbesini gerçekleştiren FETÖ yapılanmasının özellikle eğitimi tercih ettiğini hatırlatan Vali Memiş, “Özellikle eğitim camiasının içerisine yerleşerek, dershanelerle insanları yapılan iyiliği istismar ederek bütün nesilleri olumsuz etkilediler. Onun için değerli arkadaşlar bu tür yapılanmalara izin vermeyelim. Bunlar sizin açınızdan önemli bir husustur çünkü Türkiye’nin en büyük, en aydın camiasısınız” diye konuştu.
Gümüşhane’nin eğitime önem veren bir il olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Çok iyi yetişmiş insanları var. Kendimi İlin Valisi olarak şanslı hissediyorum. Onun için bunda herkesin çok emeği var. Ben yeniden bütün öğretmenlerimizin Öğretmen gününü kutluyorum şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Törende daha sonra emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edilirken, adaylığı kaldırılan öğretmenler için ise yemin töreni düzenlendi.
Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiği program 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir için yazılan “30 Kuş” adlı şiirin okunması, öğretmenler günü sinevizyon gösterisi ve öğretmenler günü oratoryosu ile son buldu.
Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Milli Eğitim Müdürü Orhan Kar, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı.