2020 En İyi Bilim Kurgu Filmleri

2020’ye dönüp baktığımızda, her anlamda ne kadar da zorlayıcı bir sene oldu. Tüm insanlık dedi ki; “Sanki bir bilim kurgu filminin içinde gibiyiz” Gerçekten de bu pandemi süreci her anlamda derinden insanlara bu duyguları hissettirirken, öte yandan da gerçek bilim kurgu severlerin iyi filmlere vakit ayırmasına vesile oldu. Ne kadar çok özlemişiz filmler aracılığıyla farklı dünyalara dahil olmayı. Gelin hep birlikte 2020 bilim kurgu filmlerine göz atalım. Bilim kurgu izle seçeneklerinin fazla olduğu reklamsız film izle olanakları bize neler sunmuş;

THE PLATFORM

Reklamsız film izle seçeneğiyle sunulan filmlerden biri. Yıl içerisinde uzun süre tartışma konusu olan bu film, alışılagelmiş bilim kurgu filmlerinden ziyade oldukça eleştirel bir film olmuş. Her film gibi zamanla unutulmaya mahkum olsa da yine de yerini bir süre koruyacak gibi görünüyor.

TENET

Robert Pattinson’ın yer aldığı bu filmde dünyayı tehlikelerden kurtarmayı kendine görev edinmiş bir kahramanın hikayesi konu edilmiş. Seyirciden biraz olumsuz yorumlar alsa da yine de başarılı sayılabilecek türden bir film olmuş.

LOVE AND MONSTERS

Özellikle oyuncu kadrosu ile yıldızları üzerine çekmeyi başarmış bu film kurgusu ile akıl sınırları fazlasıyla zorlamış. Ana karakterin kıyamet sonrası ortaya çıkan çeşitli canavarlarla mücadelesini konu edinen film, eleştirmenlerden tam not almış. İzlemeye değer filmlerden birisi.

SYNCHRONİC

Farklı konusuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bu filmde izlenmeye değer nitelikte. Uyuşturucu maddelerin insanları farklı bir boyuta taşıdığı, şekil değişikliğine uğrattığı bir dünyayı konu ediniyor. Gerçekliği yüksek ama bilim kurgu tadında. Mutlaka izlemelisiniz.

THE INVISIBLE MAN

Konusuyla çocukluğumuzdaki sevimli hayalet Casper’ı anımsatıyor. Eğer türün takipçisiyseniz, biraz gerilim biraz bilim kurgu tadında bu filmi deneyebilirsiniz.

THE VAST OF NIGHT

Hayatları değiştiren bir karakter. Keşfettiği radyo frekansı ile tüm dünyayı alt üst eden bir radyo programcısı ile santral operatörünün hayat hikayesini konu edinen film, yine ilginç bir kurguya sahip bilim kurgu filmlerinden.

COLOR OUT OF SPACE

Kitaptan uyarlama bu film, konusu ile dünyaca ünlü birçok festivale konu olmuş. Başrollerinde Nicolas Cage’in oynadığı bu filmi, yine sıkı bir bilim kurgu severlerdenseniz izlemek isteyebilirsiniz. 2021 film izle meyi sevenler için bakalım nasıl bilim kurgu filmlerini bize sunacak.