Son dönemlerin en çok kullanılan uygulamaları içerisinde olan Azar'ın her geçen gün daha fazla kullanıcıya erişmesi de uygulamanın avantajlarından yararlanmak isteyen kişilerin uygulamayı keşfettiğini göstermektedir. Azar günümüzde sayısı 190'ı geçen ülkede faaliyet gösteren görüntülü sohbet uygulamasıdır. Uygulamanın şu ana kadar 100 milyondan fazla kişi tarafından indirildiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra uygulamayı kullanan kişiler arasında yapılan görüntülü sohbetlerden sonra yapılan eşleşmelerin sayısının da 36 milyarı geçtiği bilinmektedir. Her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından kullanılan Azar'da eşleşme sayıları daha hızlı artmaktadır. Dünyadaki Apple Store ve Google Play'e ait indirme verileri incelendiğinde Azar uygulamasının 130 ülkede en çok indirilen uygulama olarak ön plana çıktığı gözlemlenmiştir. Bu da her gün daha fazla kişi tarafından indirilen Azar'da kullanıcıların Azar Uygulamasının avantajlarından yararlanmak istediğini göstermektedir. 

1- Azar Uygulamasının Avantajları- Ücretsiz İndirme

Günümüzde birçok görüntülü sohbet programı olsa da Azar'ın bu programlar içerisinde en çok indirilen program olmasını sağlayan özelliği kesinlikle ücretsiz olarak indirilebilmesidir. Kullanıcılar uygulama mağazalarına hiçbir ücret ödememen uygulamayı indirebilmektedir. Android işlemcili telefonlar için Google Play, İOS işlemcili telefonlar için Apple Store üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Akıllı telefonu olmayan kişiler uygulamayı kullanmak istedikleri takdirde web sürümüne girerek ücretsiz bir şekilde kullanabilmektedir. Kaynak web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

2- Azar Uygulamasının Avantajları- Video Efektleri

Sohbet ederken eğlenmek isteyen kişilerin en sevdiği özelliklerden birisi olan video efektleri kullanıcıların Azar uygulaması üzerinden görüntülü konuşma yaparken uygulama içerisinde bulunan kostümleri ve çıkartmaları kullanarak görüntülü konuşmalarını daha eğlenceli bir hale getirebilmektedir. İstenildiği takdirde kullanıcılar çıkartma ve kostümlerin yanı sıra uygulamadaki filtreleri ve çerçeveleri de kullanabilmektedir.

3- Azar Uygulamasının Avantajları- Gece Modu Özelliği

Son çıkan akıllı telefonlarda ve uygulamalarda sıkça rastlanan özelliklerden birisi olan Gece Modu Özelliği, Azar uygulamasının web versiyonunda kullanabilmektedir. Gece modu özelliği Azar kullanıcılarının gözlerini yormayıp dinlendirerek sohbetlerini büyük ölçü de güzelleştirmektedir. Gece modu özelliği Azar web sürümüne eklendiğinden beri kullanıcıların büyük çoğunluğunun web üzerinden uygulamaya giriş yaptığı gözlemlenmiştir.

4- Arkadaş Engelleme Avantajı

Azar görüntülü konuşma uygulamasının avantajları arasında kullanıcılar tarafından çok sevilen avantajlardan bir diğeri ise arkadaş engelleme özelliğinin bulunmasıdır. Uygulamayı kullanan kullanıcılar herhangi bir nefret söylemine, tacize ve kötü söze maruz kaldıklarında karşıdaki insanın kendisini rahatsız etmesini arkadaş engelleme özelliğini kullanarak giderebilmektedir.

5- İnstagram İle Entegre Olma Özelliği 

Azar görüntülü sohbet uygulamasının bir diğer avantajı ise instagram ile entegre olma özelliğidir. Kullanıcıların popüler resim paylaşım programı instagram ile Azar'ı entegre ederek arkadaş listelerindeki kişiler ile hesaplarını paylaşabilmektedir. Diğer videolu görüşme programları arasında Azar'ın eklediği bu özellik en çok avantaj sağlayan özelliklerden birisi olarak görülmektedir.