Yangınlara daha hızlı müdahale edebilmek için çalışma başlatan Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Babadağı'nda orman yolu yapılıyor. Babadağ’ı Karaağaç ve Kozağaç Mahallesi'ne bağlayan orman yolunun yapım çalışmalarında sona geldi. Çalışmalara tepki gösteren ve çok sayıda ağacın kesilerek katledildiğini iddia eden TEMA Fethiye temsilciliği çalışmaların durdurulmasını istedi.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün yol şebekesi planı kapsamında yürütülen çalışmalarda Babadağ’ın güney yamacında yaşanabilecek olası yangınlara müdahale edilebilmesi amacıyla açılan orman yolu tamamlanma aşamasına geldi. 20 yıllık plan çerçevesinde yürütülen çalışmalarda 4 kilometre uzunluğunda orman yolu yapılıyor. Bölgede her hangi bir yolun bulunmaması nedeniyle olası bir yangının bölgeye önemli zararlar vereceğini anlatan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürkan Zorlu, yapım çalışmaları süren orman yolunun bölge için büyüm önem arz ettiğini açıkladı.

Babadağ’ın bitki örtüsü ve konumu göz önüne alındığında olası bir yangında on binlerce ağaç ve canlının yok olma riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtilen Zorlu, çalışmalar kapsamında yol güzergahında sadece 20 ağacın kesildiğini açıkladı. Bazı çevrecilerin iddia ettiği gibi bölgede ağaç katliamı yapılmadığını, aksine binlerce ağacı kurtarmak için çalışma yapıldığını kaydeden Zorlu, "Özellikle yaz aylarında yoğun bir yangın tehdidi altında bulun bölgemizde orman yangınlarıyla mücadele için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu bölgemiz olası bir orman yangınında havadan müdahale için pek uygun değil. Hem yangınlara kolayca müdahale edebilmek, hem de yangınların yayılmasını engellemek için bu yola ihtiyacımız var. 30 ton su kapasiteli arazözlerimizle yangın ve geçiş güzergahına anında müdahale edebiliyoruz. Yapılan orman yolları sayesinde, ulaşılması çok zor olan bölgelerinde yaşanabilecek olası yangınlara müdahale edilerek yangının yayılması önleniyor." dedi.

TEMA Fethiye temsilciliği Babadağı'na yapılan orman yolu nedeniyle endemik türlerin ve ağaçların yok edildiğini açıkladı. Okyay Tirli tarafından yapılan açıklamada Babadağı'nın koruma alanı olduğu söylerken, bölgede yeşil tahribatı yapıldığını iddia etti.