Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı, 08-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Bitlis’te ”Keşfedilmeyi bekleyen bir hayat ve fikriyat: Said Nursi ve Risale-i Nur” konulu bir sempozyum düzenliyor.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenecek olan sempozyumda ünlü akademisyenler, profesörler ve üstadın talebeleri tarafından, Sait Nursi’nin hayatı ve fikirleri, hapishane ve sürgün günleri, hayat tarzı, sanata bakış açışı, hayatındaki muhataplar ve mekanlar, Sait Nursi’nin saklı dünyası, tarih aynasında Bediüzzaman, Sait Nursi ve İslam Dünyası, hayat tarzı üzereni konuşmalar ve sempozyumlar yapılacak.

Sait Nursi Hazretlerinin tüm hayatının tüm yönüyle ele alınacağını sempozyumda Üstadın talebelerinden olan Prof. Dr. Mehmet Aybak'ın, Sait Özdemir, Abdullah Yeğin, Abdülkadir Badıllı, Dr. Suat Alkan ve Selahaddin Akyıl kendi dilleriyle üstadın hayatını anlatacak.

Bir hafta boyunca devam edecek olan sempozyumun son gününde olan 12 Mayıs Pazar günü ise katılımcılar Bediüzzaman’nın doğduğu köy olan Hizan ilçesine bağlı Nurs köyüne gidecek. Üstadın doğduğu yerleri ziyaret edecek olan katılımcılar burada verilecek olan öğle yemeğinin ardından Bitlis’ten ayrılacak.