Kazakistan Cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Dinçtürk'ün katılımıyla gerçekleşen TESİAD ve TÜRKİSTAN TOYU'nun ortaklaşa düzenlediği 'Kazakistan'da iş ve yatırım imkanları' konulu organizasyon İstanbul’da gerçekleşti.

Kahvaltı organizasyonunun ana sponsoru ise Ahmet Yüzer Yatırım Danışmanlık şirketi oldu.
İş dünyası ve Kazakistan-Türkiye ticari köprüleri açısından oldukça verimli geçen programda Kazakistan yatırımlarının kritik noktalarına ve mühim projelere değinen Dinçtürk, iş kadınlarının ve iş adamlarının sorularını da ele alarak, sektörel olarak bilgilendirmelerde bulundu.
Samimi bir ortamda keyifli süren program Kazakistan ve Türkiye iş dünyası adına iyi temennilerle sona erdi.

Yatırım Uzmanı/Danışmanı Kimlere Denir?

 Ülkemizdeki gibi kırılgan ve güven vermeyen ekonomilerde yatırımınızın güvenli limanlarda olmasını istersiniz. Ekonomiyi ve finans sektörünü her ne kadar yakından takip etseniz de, ipuçlarını ve ayrıntıları yakalamak için işin içinde ve profesyonel olmanız gerekiyor. Kendi branşınız ve mesleğiniz farklı olduğu için zorunlu olarak profesyonel yardım almak durumunda kalıyorsunuz.

 Ekonomi bilgisi üst düzeyde olan, ekonomi dalgalanmayı çok iyi yakından takip eden, finans sektöründe ve para piyasalarında tecrübeli olan kişilere yatırım uzmanı deniliyor. Bu kişilerin portföyü zengindir. Alacağınız riskler doğrultusunda size en karlı ve mantıklı yatırım araçlarını gösteriyorlar. Kısaca yatırım uzmanları için sanatçı tabirini kullanabilirsiniz. Bu sanatçılar para uzmanı oldukları için, paradan para üreten sanatçı diyebiliriz.

Yatırım Uzmanı Ne İş Yapar?

 Yatırım uzmanlarına yatırım danışmanı da diyebilirsiniz. Mesleğiniz ne olursa olsun, 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar birikimlerinizi en iyi değerlendirecek kişi yatırım danışmanıdır. Siz kendi mesleğinizi icra ederken, yatırım danışmanı da en iyi bildiği iş olan para kazanmak işini yapacaktır. Genel olarak yatırım uzmanlarının yaptığı işler şunlardır;

 -Sermayeler için en doğru yatırım şeklini belirlerler.

 -Özel veya tüzel kişiler olan müşterilerini yatırım araçlarıyla tanıştırırlar.

 -Müşterilerine uzun vadede daha fazla kazanç sağlayabilmenin yollarını öğretir ve bilgilendirirler.

 -Yatırım araçları ve piyasa hakkında yoğun bir araştırma ve inceleme yaparlar.

-Yatırım yapılacak sermayenin miktarına göre sektör araştırması yaparlar.

 -Halihazırda analiz, incelemeler ve üst düzey kaynak araştırması yaparlar.

 -Piyasa koşullarını ve dinamiklerini göz önünde bulundurarak risk hesaplaması yaparlar.

 -Kâr ve zarar durumlarını yatırımcılarıyla paylaşırlar. Onlara risk konusunda bilgi verirler.

 -Piyasayı güncel olarak takip ederler.

 -Kendilerini geliştirmek için eğitim programlarına, sempozyum ve konferanslara katılırlar.

Ahmet Yüzer Kimdir?

 Ahmet Yüzer, klasik yatırım danışmanlığının daha da ötesine geçerek geniş bir alanda yatırım hizmeti sunuyor. Alacağınız risk doğrultusunda size farklı portföyler sunuyor.

Ahmet Yüzer, uzun yıllardır birçok başarıya imza atmış olan, piyasada bulunan tüm uzmanlar arasından en başarılı ve en güvenilir olan yatırım uzmanıdır. Eğer elinizde belirli bir miktar paranız varsa ve bu paranızı en iyi şekilde değerlendirebilmek için kendinize yardımcı olabilecek bir yatırım uzmanı arıyorsanız, beraber çalışmanız gereken isim kesinlikle Ahmet Yüzer’dir. Eğer tüm piyasayı avucunun içi gibi bilen ve müşteri memnuniyetine önem veren bu konuda gerçekten uzman olan bir kişi arıyorsanız Ahmet Yüzer ile çalıştığınıza asla pişman olmazsınız ve yatırımınızın geri dönüşümünü beklediğinizden daha iyi bir şekilde alırsınız.