Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur.” dedi.

İki Cihan Serveri, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümü kapsamında 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Nevşehir’de de devam ediyor.
Nevşehir İl Müftülüğü organizasyonu ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliğine konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler vererek, samimi olmayı anlattı.
Prof. Dr. Yılmaz, Müslümanların birbirlerine karşı içten ve samimi olmaları gerektiğini dile getirerek, "Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur. 'Aldatan bizden değildir' diyor Allah'ın Rasulü. Selamlaşmalı, hasta iken ziyaret etmeli, cenazesini teşrih etmeli, davetine icabet etmeli ve söz söylerken, görüş beyan ederken, yanlış ve yalan beyandan, yüksek seviyedeki iltifatlardan uzak durmalı, yanıltmamalı. Yani özünde söylediğiyle dilindeki arasında bir uyum, ahenk olmalı. Çünkü samimiyet, güven ortamı doğurur. Samimiyetin yok olması, güvenin yok olması demektir. Güven kaybolunca sevgi ve saygı da kaybolur." dedi.

MUTLU OLMAK İÇİN '4S' FORMÜLÜ

Konuşmasında mutlu aileler için '4S' formülü bulunduğunu ve ülkede samimiyet, dostluk ve kardeşliğin hakim olması için dua eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi: "Ailede bizim bir '4S' formülümüz var. Eşler arasındaki mutluluğun temel öğesi olan bu 4S; samimiyettir, sabırdır, sevgi ve saygıdır. Ama hepsinin başı samimiyettir. Eşlerin birbirlerine karşı yapmacık tavırlardan, sahte beyanlardan, maske takarak olduğundan fazla görünme şeklindeki sevdalardan özellikle ilk zamanlarda uzak durmalı; Mevlana’nın ifade ettiği gibi ya olduğu gibi görülmeyi ya da göründüğü gibi olmayı hem eşler, hem arkadaşlar, hem de mümin kardeşler birbirleri için olmazsa olmaz gibi görmeli ki işte o zaman o toplumda güven oluşur. Şu Kutlu Doğum vesilesiyle Allah-u Teala yüreğimizdeki yapmacık ve suni tavırları yok ederek onun yerine samimiyeti egemen kılsın ve ülkemize samimiyet hakim olsun, dostluk hakim olsun, kardeşlik hakim olsun diyorum."
Konferansın ardından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz’a Avanos ürünü bir vazo takdim ederken, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver’de bir halı hediyesinde bulundu.
Peygamberimizin doğum günü Müslümanların bayramı
Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, bugünün inanan insanların bir düğünü ve bayramı olduğunu söyledi. Öztürk “Adı güzel, kendi güzel, her şeyi güzel, hayatı ile dünyaya örnek bir kişilik olan Yüce Peygamberimizin doğum günü bizim için bir düğün ve bayram günüdür. Onun için Allah’a hamd olsun.” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de 1000 yıldan beri İslam’ın nuru ile aydınlanan Türk milletinin malum çevrelerce önce elinden Kuran-ı Kerim’in alınmaya çalışıldığını ancak bunu beceremediklerini belirtti. Ünver şöyle konuştu; “ Bu milletin elinden önce Kuran-ı Kerim’i almak istediler. Elhamdülillah beceremediler. Sonra bu milletin peygamber sevgisini yok etmek istediler. İnandığı değerleri yok etme çabası içerisine girdiler ama şükürler olsun ki bunu da beceremediler. Değerli analar, bacılar sizler besmele çekerek çocuklarınızı emzirmeye devam ettiğiniz sürece bu milletin kitabına ve Peygamberi'ne kimse dil uzatamayacaktır” dedi.
Etkinlikte daha sonra Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, protokol mensuplarına gül takdiminde bulundu.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki etkinlik, Nevşehir’de görev yapan İmam Hatipler ile müezzin-kayyımlardan oluşan Türk Tasavvuf Müziği topluluğunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.