Çok uzun yıllar önce kullanılmaya başlanan ve geliştirilen yepyeni zemin kaplama yöntemlerine rağmen hala büyük bir ilgi görmeye devam eden halıfleks kaplamalar çeşitli avantajlar sunuyor olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu avantajlar gün geçtikçe daha fazla sayıda mekanın halıfleks konforu ve şıklığı ile buluşmasını beraberinde getiriyor.

Özellikle Samur Halıfleks modelleri son derece dayanıklı olması ile benzerlerinden ayrılıyor. Çok uzun yıllar sorunsuz bir kullanım ömrü sunabilen bu ürün modelleri özellikle geniş mekanlarda benzersiz bir çözüm oluyor. Oteller, camiler, konferans salonları, kreşler, ofisler, plazalar, restoranlar, hastaneler ve daha pek çok mekanda zeminin kaliteli ve dayanıklı bir malzeme ile kaplanmasını isteyenler rotasını halıfleks çeşitlerine çevirebiliyor.

Kreşlerin bahçeleri gibi çeşitli dış alanlarda kullanım için özel olarak geliştirilen çim halı modellerinin de cazip bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor. Halıfleksler gürültü azaltıyor olmasıyla da ön plana çıkıyor.  Yürüme seslerini ve aynı zamanda mekanda mevcut olan diğer seslerin yayılmasını çok büyük bir oranda engelleyerek daha sessiz bir mekan elde etmeyi sağlıyor. Özellikle laminant parkeler gibi çeşitli zemin kaplama yöntemleri ile kıyaslandığında gürültüyü azaltıyor olması çok daha önemli bir avantaja dönüşüyor.

Temizliği ve bakımı işte çok sayıda kişi için en önemli avantaj oluyor. Pratik bir şekilde temizlenebilir olması sayesinde artık evlerde de bu ürünlerin sıklıkla kullanıldığını belirtebiliriz. Özellikle oteller gibi insan sirkülasyonunun çok fazla olduğu alanlarda zemin temizliği çok büyük bir önem taşıyor. Dolayısıyla bu ürün modellerinin temizliğinin ve bakımının pratik bir şekilde yapılabiliyor olması diğer avantajlardan daha önemli bir form kazanıyor.

Son derece zengin bir renk ve desen seçeneği sunuyor olması da dikkatlerden kaçmıyor. Bu tasarımları incelediğinizde aklınıza gelebilecek her türlü renk ve desen karşınıza çıkıyor. Aynı zamanda ortamda kullanılan dekorasyon tarzına uygun desenlerle dizayn edilen samur halıfleks modelleri de dekorasyonu zemin kaplama ile taçlandırmak isteyenlerin adeta imdadına yetişiyor. Desen ve renk seçeneklerini internetten online olarak incelemek mümkün oluyor.