Peygamber Yolu Derneği'nce, Hz. Muhammed (SAV)'i tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Yarışmaya Gaziantep’te büyük bir ilgi gösterildi. 51 bin kişinin 3 ayrı kademede okuduğu kitaplardan girdiği sınav sonucunda dereceye girenler belirlendi. Buna göre, 11 kişi umreye gitmeye hak kazanırken, 10 kişi laptop, 15 kişi iPad, 33 kişi bisiklet, 99 kişi de saat sahibi oldu. Ödül töreninde konuşan Gaziantep İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (GİMDER) Başkanı Yusuf Sait Ocak, “Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak maalesef çok az okuyoruz. İşte ‘Herkes O’nu Okuyor’ bu hastalığımızı yenmek için, hem Efendimiz'i tanıtmak için hem bize sevdirmek için başlatılan ciddi ve büyük bir kampanya.” ifadelerini kullandı. Yarışmaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ocak, “Yola çıkarken hedeflediğimiz sayı 28 bin iken bu sayı 51 bine ulaştı. Bu teveccüh, elbette Peygamber Efendimiz’e duyulan sevginin, muhabbetin, duygulandıran bir tezahürüydü.” şeklinde konuştu.

Peygamber Yolu Derneği koordinatörlerinden Dr. Selman Kuzu da Allah Resulü’nü tanımanın başlı başına ona yakınlık arayışı ve yaklaşmak olduğunu vurgulayarak, “Bu, O’na ne kadar yakın olduğumuzun yeniden muhasebesini yapmak gözden geçirmektir. Bu kitapları okuyarak yakınlığımızı, uzaklığımızı gözden geçirdik. Bildiğimiz bilgileri tazeledik. Bilmediğimiz belki yeni birçok bilgiye ulaştık. Daha da tanıyarak zenginleştik. Rabb'im bizi inşallah O'nu tanıyan, sünneti üzerine hayatını yaşayan samimi halis ümmetlerinden eylesin.” diye konuştu.

Umre ödülü kazanan katılımcılar da sloganda olduğu gibi yarışmanın kaybedeninin olmadığına dikkat çekerek, O’nu bir kez daha okuyup tanımanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından, ödül sahiplerine ödülleri dağıtıldı.