Kapıkule Sınır Kapısı’nda giriş ve çıkışlar 12 saat aradan sonra yeniden başladı. Dünyanın ikinci ve Avrupa’nın en büyük sınır kapısı olan Kapıkule akşam saat 21.00’de kapanmıştı. Bilgisayar sistemindeki yenileme çalışmaları nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatılan sınır kapısı 12 saat aradan sonra saat 09.00’da açıldı.

Kapıkule’nin kapanacağını yetkililer günler öncesinden duyurmuştu, ancak duyurudan haberi olmayan bazı sürücüler yine bu kapıyı tercih etti. Dün akşam saatlerinden itibaren Kapıkule’yi kullanmak isteyen TIR sürücüleri, uluslararası yolda yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Küçük araçlar Türkiye’den çıkış yapmak üzere gümrük kapısının önüne gelen sürücüler de geri dönerek alternatif sınır kapılarına yöneldi. Sistem yenileme çalışmaları nedeniyle gümrük kapısı önünde sıranın kendisine gelmesini bekleyen TIR sürücüleri, duruma tepki göstererek 12 saatlik bir çalışmanın olmaması gerektiğini vurguladı.

Aydın’dan Romanya’ya çilek taşıyan Galip Afşin, dün akşam saat 20.00’den bu yana çıkış için sıranın kendisine gelmesini beklediğini söyledi. Çileği sürekli soğuk havada tutmak zorunda olduğunu belirten Afşin, 12 saatten beri sırada olduğunu belirtti. Şu ana kadar bir hareketlenmenin olmadığını vurgulayan Afşin, “Sözde Bulgar tarafı otoyol çalışması yapıyor. Bizim Türkiye de bu arada sistemi yeniliyor.” dedi.

Akşam 21.00’den bu yana sırada olduğunu ifade eden İlhan Kırcalı, “Bekliyoruz. Fransa’ya konserve balık götürüyorum. Şu ana kadar açılmadı. Türkiye genelinde sistemi yeniliyorlar o yüzden bekliyoruz. Bu sıkıntıları hep biz çekiyoruz. Bizden başka çeken yok. Sistemin bu şekilde değişmemesi gerekir. Sistemi 2 -3 saat kapatırsın o şekilde değiştirirsin. Bir kapı kapalı kalır mı?" diye sordu.

Sistemin açılmasıyla birlikte kontak açan sürücüler, Türkiye’den çıkış yapmak üzere gümrük kapısına doğru hareket etmeye başladı.